12 jocuri de team building amuzante: Cum să te distrezi împreună cu echipa

12 jocuri de team building amuzante: Cum să te distrezi împreună cu echipa

Unul dintre cele mai potrivite momente pentru jocuri de societate pentru adulți sunt ieșirile împreună cu echipa de colegi de la serviciu, atunci când firma organizează team building-uri.
 

Ce înseamnă un teambuilding reușit? 

Așa cum îi spune și numele, un team building este destinat consolidării spiritului de echipă, de aceea cuprinde activități diverse care îi ajută pe participanți să se cunoască mai bine, să colaboreze mai eficient și să creeze o atmosferă pozitivă.
La reușita unui team building contribuie locația aleasă, calitatea programului de excursii, acțiuni recreative și întâlniri informale între membrii echipelor ce lucrează în aceeași companie.

În acest context, o soluție excelentă este organizarea de jocuri de team building amuzante și relaxante, care “să spargă gheața” și să destindă atmosfera, pentru ca toată lumea să se simtă bine și să se integreze în grupul de colegi.
 

Jocuri distractive pentru un team building reușit 

Iată câteva exemple de jocuri amuzante pentru adulți, considerate cele mai bune board games atunci când este vorba despre organizarea unui team building reușit:

Read My Mind: joc de societate în care ghicești gândurile colegilor


Jocul vă ajută să vă cunoașteți mai bine, intuind și aflând răspunsurile colegilor la cele mai trăsnite întrebări…

Read My Mind conține circa 200 de cartonașe cu câte 4 afirmații ce necesită o continuare, de exemplu: „Dacă aș fi pentru o zi o celebritate, mi-aș dori sa fiu…”. Pe parcursul jocului, veți interpreta rolurile de Writer, Guesser și de Interceptori. Writer-ul va scrie, în secret, continuarea afirmației, Guesser-ul va încerca să ghicească prin întrebări ce a scris Writer-ul, iar Interceptorii vor face tot posibilul să ghicească raspunsul înaintea Guesser-ului.

Read My Mind testează creativitatea, imaginația, intuiția și atenția la detalii! Nu-i așa ca sunteți foarte curioși cum gândesc colegii voștri?

221B Baker Street – Sherlock Holmes: joc de societate cu indicii în care rezolvi 75 de cazuri intrigante

Jocul lui Sherlock Holmes vă invită să intrați în atmosfera Londrei victoriene, pentru a deveni maeștri detectivi în rezolvarea unor cazuri de crime neelucidate. Pe parcursul jocului, veți regăsi umorul sarcastic specific lui Sherlock, dar și elemente care vă vor pune în dificultate. Vă recomandăm să aveți grijă la indiciile irelevante și la blocarea accesului într-o anumită locație de către alți jucători. 

Îmbrăcați haina detectivului Sherlock Holmes, plimbați-vă prin locurile de pe tabla de joc, adunați indicii și găsiți soluția! 221B Baker Street Sherlock Holmes testează raționamentul deductiv, gândirea logică și strategică. Câte cazuri credeți că puteți rezolva cu abilitățile voastre de detectiv?

Monopoly Game of Thrones – joc de strategie pentru cucerirea ținutului Westeros

De Monopoly și de Game of Thrones a auzit toată lumea… Dar de Monopoly Game of Thrones? Această ediție specială de Monopoly vă provoacă să descoperiți și să cuceriți teritoriile din Westeros, aducându-vă adversarii la faliment! Elementele clasice ale jocului Monopoly sunt personalizate cu personaje, obiecte, locații și simboluri din Game of Thrones.

Deschideți tabla de joc, puneti-vă Coroana (pion) la Start, aruncați zarurile, cuceriți Debarcaderul Regelui (Titlu de proprietate) și percepeți chirie! Nu uitați să vă feriți de Închisoare sau de Trezorierul care vă ușurează de bani!

Monopoly Game of Thrones testează gândirea strategică și abilitățile de negociere. Credeți că știți deja care dintre voi va câștiga lupta pentru Tronul de Fier?

Legless: joc de petrecere în care găsești exemple pentru cele mai trăsnite tematici


Câte „părți ale corpului care emană miros” credeți că puteți enumera? Fiecare jucător va răspunde, pe rând, la astfel de întrebări inedite. Cine ezită, se repetă, rămâne fără idei sau greșește, este pedepsit să bea o „măsură” de băutură pentru… mai multă inspirație.

Legless are tematici inedite, iar pe parcursul jocului vă testați memoria, atenția, cultura generală și… rezistența la băutură, chiar și non-alcoolică.

Cluedo Dracula: joc de mister în care afli cine, unde și cu ce armă a ucis-o pe Irina Cantemir

Pentru o atmosfera antrenantă, în top board games de echipă se află și acest joc cu scenariu misterios și un pic înfricoșător. Jocul vă introduce în atmosfera de la Castelul Bran și vă provoacă să îmbrăcați haina de detectiv pentru a afla circumstanțele unei crime. Cu ajutorul zarurilor, vizitați locațiile de pe tabla de joc, cercetați suspecții și obiectele din castel, pentru a descoperi făptașul, locul si arma crimei. Întrebați jucătorii din jurul vostru și aflați, prin eliminare, răspunsurile legate de crima misterioasă.

Cluedo Dracula  testează memoria, atenția la detalii și gândirea logică. Oare cine poate afla primul ce s-a întâmplat, de fapt, la Castelul Bran?

Big 6: joc cu întrebări în care pariezi pe cunoștințele tale de cultură generală

Jocul Big 6 conține 288 de cartonașe cu câte 4 întrebări din tematici diferite: Cuvinte (Words), Cifre (Numbers), Persoane (People), Locuri (Places), Lucruri (Things) și Diverse (Random). Obiectivul unui jucător este de a câștiga primul 6 cartonașe din aceeași tematică sau 12 cartonașe din tematici diferite. În cadrul jocului, unul dintre jucători citește o întrebare, de exemplu: „Jocuri de societate care nu conțin zar”, iar ceilalți jucători pariază un număr de răspunsuri, de la 1 la 6, pentru această întrebare. Câștigă cel care a pariat pe cele mai multe răspunsuri, dar numai dacă le poate și enumera corect în 30 de secunde.

Pe parcursul jocului veți câștiga sau veți pierde cartonașe, în funcție de răspunsuri. Big 6 testează cunoștințele de cultură generală, viteza de reacție și gândirea logică. Gândiți rapid și pariați isteț!

Gargle: joc de petrecere în care fredonezi (cu gura plină) melodii celebre

Dacă sunteți în căutare de jocuri de societate pentru petreceri și pentru teambuilding, care să vă pună talentele în centrul atenției, aceasta este alegerea potrivită!

Vă place să cântați? Chiar și cu gura plină de băutură? Încercați și aflați cât de amuzant este Gargle! Jocul conține 55 de cartonașe cu melodii celebre, pe care voi trebuie să le gargarisiți, iar coechipierii să le ghicească.

Gargle testează cultura muzicală, autocontrolul și rezistența la băutură, chiar și non-alcoolică. Porniți petrecerea cu piese celebre cântate chiar de voi și distrați-vă copios încercând să recunoașteți melodii precum We Will Rock You, Crazy, Singin’ in the Rain, Yellow Submarine sau Umbrella, într-un stil haios și… gargarisit!

Catan – Ascensiunea Incașilor: joc de strategie în care devii conducătorul Munților Anzi

Versiunea Ascensiunea Incașilor a jocului Catan este perfectă ca joc de team building, pentru că mulți dintre colegi sunt deja familiarizați cu jocul clasic. Acțiunea de pe tabla de joc are loc în munții Americii de Sud, iar resursele care aduc profit sunt frunzele de coca, peștele și penele decorative. Dezvoltarea orașelor și construirea rețelei de drumuri rămân obiectivele principale pentru obținerea victoriei.

Catan Ascensiunea Incașilor testează abilitățile de negociere, spiritul de competiție și gândirea strategică. O competiție distractivă între colegi este întotdeauna binevenită!

Ratted: joc de petrecere în care te ferești de cartonașul cu Regele Șobolan

Jocul Ratted se află printre cele mai populare jocuri de societate cu cărți și conține 55 de cartonase cu imagini pe care trebuie să le împerecheați, ferindu-vă de cartonașul cu imaginea Regelui Șobolan. În caz contrar, veți fi pedepsiți să beți „măsuri” de băuturi alcoolice sau non-alcoolice, după preferințe.

Ratted testează atenția la detalii, memoria vizuală și rezistența la băutură, chiar și non-alcoolică. Puteți înlocui alcoolul cu o băutură picantă sau acră. La câte „măsuri” credeți că rezistați?

Pub Quiz: joc-concurs de cunoștințe de cultură generală pe echipe

Ce spuneți de o competiție pe echipe, cu întrebări de cultură generală? În jocul Pub Quiz aveți la dispoziție cartonașe cu 2000 de întrebări, din 8 domenii:

  • Geografie (Places)
  • Istorie (History)
  • Artă & Literatură (Arts & Literature)
  • Știință & Natură (Science & Nature)
  • Muzică (Music)
  • TV & Cinematografie (TV & Film)
  • Mâncare & Băuturi (Food & Drinks)
  • Sport & Hobby (Sport & Pastimes).

Pub Quiz se joacă în 2 echipe și testează cunoștințele generale, viteza de reacție, memoria, spiritul de competiție. După 10 runde de înfruntări pentru etalarea cunoștințelor, puteți afla echipa câștigătoare!

Telestrații după Miezul Nopții: joc pentru adulți cu desene curajoase

Este unul dintre acele board games care aduc voie bună și creează o atmosferă destinsă, fiind preferat pentru jocuri de team building amuzante. În plus, vă pune la încercare talentul la desen și perspicacitatea în a înțelege operele de artă ale celorlalți jucători.

Jucătorii au cartonașe cu expresii și cuvinte obraznice,  proverbe și zicale românești, tot felul de replici și glume haioase. Fiecare jucător va desena pe caietul său expresia scrisă pe cartonașul primit, iar vecinul său de joc va scrie în dreptul desenului ce crede el că reprezintă respectiva “lucrare artistică”.

După ce toți jucătorii au realizat propriul desen și le-au apreciat pe ale celorlalți, urmează Marea Dezvăluire! Se va râde în hohote, când se va vedea ce erau de fapt desenele și ce descrieri amuzante au primit. 

Tension: joc de team building amuzant și instructiv

Este un joc de societate alert, în care trebuie să numiți câte 10 exemple din diverse categorii, în doar 60 de secunde. Pe baza cartonașelor cu domenii, care au pe spate termenii corespunzători, cele două echipe se întrec în rapiditate și cultură generală.

După fiecare rundă echipa care a jucat mută pionul propriu pe tablă, cu atâtea căsuțe câte răspunsuri corecte au fost. Astfel că învingători vor fi primii care ajung în mijlocul tablei de joc.

Fiecare căpitan de echipă verifică răspunsurile adversarilor, ca să fie totul conform regulamentului, iar cei mai buni să câștige. De fapt ambele grupuri de jucători sunt învingătoare, pentru că își îmbogățesc cunoștințele și se distrează în compania colegilor, la un team building reușit.  

Sună interesant?

Nu mai stați pe gânduri și porniți distracția cu oricare dintre aceste jocuri pentru team building! Ele antrenează mintea și creează cadrul de relaxare și bună dispoziție de care aveți cu toții nevoie! Veți reveni la birou cu bateriile încărcate și cu multe amintiri plăcute de la întâlnirea cu colegii.

Dacă v-a plăcut articolul despre jocuri amuzante pentru team building și vreți să aflați mai multe despre importanța jocului în dezvoltarea inteligenței, puteți citi și 8 motive pentru care joaca este sănătoasă, la orice vârstă.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!