5 idei de board games pe care să le încerci Crăciunul acesta

5 idei de board games pe care să le încerci Crăciunul acesta

Sărbătorile de iarnă sunt un adevărat prilej de bucurie și mulțumire sufletească, reprezintă momentul perfect pentru reînvierea tradițiilor de familie. Fie că este vorba despre decorarea bradului, cozonaci sau colinde, activitățile de Crăciun îi strâng pe toți ai casei laolaltă. Și când familia este împreună începe distracția cu povești, amintiri și jocuri de societate pentru familie.  Iată câteva jocuri de Crăciun pentru o atmosferă veselă și plină de surprize plăcute:

Monopoly – Crăciun (EN)

Monopoly – Crăciun (EN)

Printre activitățile de Sărbători îndrăgite de toți membrii familiei se numără și ediția de colecție dedicată Crăciunului a jocului de societate Monopoly, care te invită să petreci momente speciale alături de prieteni dragi și de familie. Proprietățile sunt personajele și lucrurile la care ne gândim atunci când vine vorba de Crăciun, precum globuri, vâsc, instalație de brad, calendar, mâncare, renii lui Moș Crăciun și însuși Moș Crăciun. 

Cei 6 pioni de colecție sunt Moș Crăciun, Omul de zăpadă, Rudolph, un pui gătit, o plăcintă sau o figurină reprezentând goana după cadouri. Casele sunt Peșteri (Grottos), iar hotelurile sunt Ateliere (Workshops). Cartonașele Șansă și Cufărul Comunității sunt cartonașe Biscuiți de Crăciun (Christmas Crackers) și Tolba lui Moș Crăciun (Santa’s Sack).

Deschide cutia jocului și înaintează pe tabla de joc pentru a strânge lucrurile tale preferate de Crăciun. Nu uita să împodobești bradul și să pregătești masa festivă. Pentru Petrecerea de Crăciun, trebuie să plătești, evident. Ai grija la astfel de taxe pentru a nu intra primul în faliment. Ar fi păcat să se întâmple acest lucru tocmai de Crăciun…
 

Campionii Distracției (RO)

Campionii Distracției (RO)


Campionii distracției reprezintă un joc de Crăciun amuzant și plin de surprize plăcute. Poate fi numit jocul de petrecere al provocărilor trăsnite, care măsoară nivelul de încredere în forțele proprii. Scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile tale de a îndeplini cu succes o serie de provocări ridicole, folosindu-te de o serie de obiecte alese, aparent, la întâmplare. 

Toți jucătorii vor trece prin aceleași provocări, așa că este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Acest joc în familie, distractiv și alert, garantează o distracție maximă. Jocul este pentru 2 la 8 jucători, +11 ani.

În cutia jocului se găsesc 160 cartonașe cu Provocări, 80 jetoane, 10 pahare, 5 mingi, 4 zaruri, bețișoare din plastic, carnețel, metru, clepsidră și instrucțiuni de joc în limba română.

Provocările sunt împărțite în 4 categorii, „Solo” sunt provocările realizate individual, pe rând, „Bătălia supremă” este o provocare realizată de toți jucătorii, unul împotriva celorlalți, „Ca frații” este o provocare realizată în echipe de 2 jucători, ca parteneri, iar „Duel” este provocarea ce se realizează în echipe de 2 jucători, ca adversari.

În Campionii distracției toți jucătorii participă la realizarea provocărilor, iar obiectivul jocului este de a strânge cât mai multe puncte după finalizarea a 10 provocări. Înaintea fiecărei provocări, fiecare jucător pariază jetoane valorice, în funcție de cât de sigur este că poate îndeplini acea provocare. Jetoanele au culori diferite, în funcție de valoarea lor: albastrul este 1 punct, portocaliul este 3 puncte și galbenul este 5 puncte. Este un joc de Crăciun distractiv care va deveni sigur unul dintre  preferatele tale.
 

20 Second Showdown (RO)

20 Second Showdown (RO)

Unul dintre cele mai interesante board games de Crăciun, 20 Second Showdown este tradus și adaptat în limba română, putând fi jucat în 5 la 20 de jucători, +10 ani, organizați în două echipe și un arbitru. Echipele se vor întrece în îndeplinirea unor provocări, presați de scurgerea timpului din clepsidră. Jocul include 198 cartonașe cu câte 2 Provocări, 2 cartonașe Ajutor, 1 clepsidră cool și 2 ștafete.

Obiectivul jocului este de a câștiga 3 runde. O rundă poate fi câștigată atunci când echipa adversă rămâne fără „timp” în clepsidră. Se alege arbitrul, care are printre sarcini alegerea uneia dintre cele două provocări de pe cartonaș, citirea provocării, rotirea clepsidrei și confirmarea îndeplinirii corecte a sarcinii. Jucătorii se împart în două echipe și se așază față în față. Arbitrul pune clepsidra pe o parte, alocând câte 20 de secunde de nisip fiecărei echipe, și o învârte. Capetele clepsidrei sunt de culori diferite, albastru și galben, iar capătul ce se va opri în dreptul fiecărei echipe, va decide culoarea acesteia, formându-se astfel Echipa Albastră și Echipa Galbenă. Se împarte câte un cartonaș Ajutor fiecărei echipe, cartonaș ce poate fi folosit o singură dată pe rundă, de un jucător care nu reușește să realizeze singur o provocare. Se împart ștafetele. Ștafeta va porni de la jucătorul care începe jocul, și care o va oreda apoi următorului jucător din echipa sa, după îndeplinirea unei provocări.

Echipa Albastră începe jocul. Arbitrul va porni clepsidra, cu capătul albastru orientat în sus și va citi o Provocare. Jucătorul va încerca îndeplinirea provocării, iar coechipierii îl pot ajuta doar dacă este menționat pe cartonaș acest lucru sau dacă folosește cartonașul Ajutor. După îndeplinirea provocării, este rândul Echipei Galbene. Arbitrul va întoarce clepsidra cu capătul galben orientat în sus și va citi o altă Provocare pe care o va îndeplini unul dintre jucătorii Echipei Galbene. Jocul va continua prin alternarea echipelor în îndeplinirea provocărilor, până când una dintre echipe rămâne fără nisip în clepsidră și echipa adversă va câștiga runda. Când una dintre echipe câștigă 3 runde, câștigă și jocul.

Dixit (RO) 


Dixit (RO)

Un joc de Crăciun perfect pentru distracție în familie, Dixit reprezintă totodată și un bun prilej pentru dezvoltarea creativității. Acest board game conține 84 cărți de joc, 1 tablă de scor, 36 jetoane de vot, 6 iepurași din lemn și instrucțiuni de joc în limba română.

Jucătorii trebuie să fie pregătiți pentru un adevărat examen de imaginație, pentru că trebuie să privească atent și să interpreteze imagini. fiecare cartonaș din joc are câte o ilustrație interesantă, pe care fiecare jucător are șansa de a o interpreta așa cum dorește.

Se împart câte 6 cărți fiecărui jucător și unul dintre ei începe jocul ca Povestitor. Va alege dintre cartonașele primite o carte pe care o așează cu fața în jos pe masă, apoi le povestește celorlalți despre imaginea de pe ea printr-un cuvânt sau o expresie cât mai misterioasă și mai interesantă.

Ceilalți jucători aleg câte un cartonaș din mâna lor, pe care-l consideră mai potrivit cu expresia rostită de Povestitor și o pun cu fața în jos peste cartea Povestitorului. Acesta amestecă toate cartonașele strânse și le întoarce cu fața în sus.  În acest moment al jocului fiecare participant votează în secret, ca să identifice cartea Povestitorului. La final Povestitorul va arăta cartonașul corect și fiecare jucător primește un punctaj, dacă a ghicit sau nu cartea Povestitorului sau dacă a primit voturi de la ceilalți pentru cartonașul lui. După numărul de puncte primit se înaintează cu pionul pe tabla de joc.

În mod similar, fiecare jucător va fi Povestitor, iar la începutul fiecărei runde se împart cartonașe noi. Câștigă jucătorul care acumulează primul 30 de puncte sau are cele mai mare punctaj la finalizarea teancului de cărți.

Dixit este un joc simplu și plin de fantezie, fiind o idee bună și pentru cadouri de Sărbători originale, potrivite pentru activități de Crăciun.

Exploding Kittens (RO)     

Exploding Kittens (RO)                        

Exploding Kittens (RO) este un joc de Crăciun ce va amuza toată familia și va provoca înfruntări pline de veselie. Este un board game strategic de cărți, în care participanții se străduiesc să nu fie eliminați, așa că evită efectele explozive ale cartonaselor cu pisica buclucașă.

Jucătorii extrag fiecare câte un cartonaș din pachet, iar atunci când unul dintre ei nimerește o carte cu pisica explozivă (Exploding Kitten), iese din joc. Pentru extra șanse, există cartonașe care îi apără de eliminarea directă. Acestea sunt Dezamorsare, Indicatorul cu laser, Scărpinări pe burtă sau Sandvișuri cu iarba mâței, cartonașe prin care jucătorul respectiv poate să dezactiveze pisica și să continue jocul.

Ca să fie distracția și mai mare, există și cartonașe cu care unul dintre participanți poate fi obligat sa extragă mai multe cărți consecutiv sau sa tragă cu ochiul la alte cartonașe. Se pot combina 2 pachete de cărți, pentru a juca în familie, până la 9 persoane, îm loc de 5, cât  este numărul maxim la jocul standard.

Se râde mult la acest joc de Crăciun, pentru că Exploding Kittens este unul dintre cele mai vesele board games în familie, și aduce zâmbetul pe buze tuturor, indiferent de vârstă.

Încearcă activități de Sărbători împreună cu rude și prieteni, ca să vă distrați pe cinste, în compania unor scenarii vesele, care vă pun la încercare imaginația, creativitatea și spiritul de competiție. Redeveniti copii de Crăciun, prin joc și joacă, zâmbete și voie bună.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!