4 Jocuri cu care vei oferi cadoul perfect de Dragobete

4 Jocuri cu care vei oferi cadoul perfect de Dragobete

Pe plaiurile mioritice, sărbătoarea tradițională pentru îndrăgostiți este Dragobetele, care se ține pe 24 februarie. Povestea spune că Dragobete, numit inițial Dragomir, era fiul Dochiei, fiind zeul dragostei și al bunei dispoziții. Acesta mai era numit Cap de Primăvară și era identificat cu Cupidon, zeul iubirii în mitologia romana, și cu Eros, corespondentul acestuia în mitologia greacă. Un alt nume al său era Năvalnicul, fiind perceput ca un fecior frumos și iubăreț nevoie mare, care le face pe tinerele fete să-și piardă mințile. Un fel de Zburător, metamorfozat apoi de Maica Domnului într-o floare.

De Dragobete, fetele și băieții se întâlnesc pentru ca iubirea lor să țină tot anul, precum a păsărilor ce se „logodesc” în această zi. Dragobetele este și zeu al bunei dispoziții, de ziua lui făcându-se petreceri, iar de acolo porneau de multe ori viitoarele căsnicii. Fetele și băieții se întâlneau să sărbătorească Dragobetele, pentru a rămâne îndrăgostiți pe parcursul întregului an. Dacă vremea era favorabilă, ei se adunau în cete și ieșeau la pădure hăulind și chiuind, pentru a culege primele flori ale primăverii, ghiocelul și brândușa. Din zăpada netopită fetele își făceau rezerve de apă, cu care se spălau la anumite sărbători din timpul anului.

Cu toate că această sărbătoare este trecută în Calendarul ortodox, ea nu este o sărbătoare strict religioasă, ci provine din zona folclorului românesc, din tradiția precreștină, simbolizând fiorul iubirii, dar marchează și începutul primăverii, anotimpul în care întreaga natura se trezește la viață.

Ca joc care a câștigat laurii de cel mai bun joc de cărți la expoziția din 2019, The Mind poate ajunge cu ușurință pe lista de posibile cadouri de Dragobete. The Mind este mai mult decât un joc. Este un experiment, o călătorie, o experiență în echipă în care nu poți schimba informații, dar vei deveni unul care poate depăși toate nivelurile jocului. Pachetul conține 100 cartonașe numerotate de la 1 la 100, iar obiectivul jocului este de a îndeplini 12, 10 sau 8 niveluri în 2, 3 sau 4 jucători, + 8 ani. Din cărțile de joc jucătorii vor construi un teanc de cărți decartate, în ordine crescătoare. În mod colaborativ, împotriva jocului, dar fără a comunica, jucătorii plasează în teanc cartonașe cu numere, pe care le țin ascunse de ceilalți jucători. Dacă un jucător plasează un cartonaș cu un număr mai mare decât un cartonaș aflat în mâna altui jucător, el pierde o viață. Dacă nu, atunci jocul continuă. Jucătorii se vor înțelege din priviri și se vor asigura că persoana care se pregătește să plaseze cartonașul în teancul decartat are, într-adevăr, cea mai mică valoare pe acesta. The Mind este un joc în care puteți trăi o experiență interesantă de echipa, în care nu este (ne)voie să comunicați decât cu puterea minții.

Și jocul inspirat de îndrăgitul roman al lui Jules Vernes, ce urmărește aventurile lui Phileas Fogg, împreună cu valetul său credincios Passepartout, poate fi printre cadouri de Dragobete, pentru că este un joc potrivit pentru familie și grupuri de prieteni. Pe 2 octombrie 1872, Phileas Fogg susținea că poate face ocolul Pământului în 80 de zile… Este rândul tău să pariezi pe șansele tale de reușită. După cum nici membrii Clubului de Reformă din povestea lui Jules Vernes nu credeau că Phileas Fogg va reuși acest lucru, nici oponenții tăi nu vor să îți dea crezare și vor încerca să obțină ei această performanță. La începutul jocului, fiecare jucător pariază că va reuși să realizeze aceasta călătorie. Apoi, jucătorii parcurg tabla de joc, fiecare pe cont propriu, întrecându-se să ajungă primii înapoi în Londra. Pe drum, tu și oponenții tăi veți avea de luat câteva decizii importante. Cartonașele de joc vă vor ajuta să vă deplasați mai rapid dintr-un loc în altul, dar trebuie să fiți precauți pentru că unele ar putea fi foarte costisitoare, iar banii sunt o resursă limitată.

Primul jucător care se va întoarce în Londra la momentul oportun, dovedind cea mai bună îmbinare a deciziilor precaute cu cele ambițioase, este desemnat câștigător.

Profesorul Evil a construit o mașină a timpului și a reușit să fure toate cele mai bune obiecte istorice din timpuri trecute și viitoare, precum Caietul lui Da Vinci, statuia Venus din Milo, tabloul Monalisa, Piatra din Rosetta, Bustul lui Nefertiti sau sabia Excalibur. Maleficul profesor a închis aceste comori în sinistrul său castel, protejate de diverse capcane. Echipa ta a fost însărcinată cu confiscarea acestor obiecte și returnarea lor la locurile corespunzătoare, așa că acum trebuie să te infiltrezi în castel, să dezactivezi capcanele și să recuperezi cele 4 artefacte, fără a fi depistați de maleficul profesor Evil. În plus misiunea este contracronometru. Pe parcursul jocului, veți planifica fiecare mișcare în parte, veți folosi abilități unice care vă permit să deschideți ușile încăperilor din castel, veți dezactiva capcane și veți distrage atenția profesorului Evil. În plus, pe măsură ce profesorul Evil se plimba prin castel, el închide ușile în urma sa și reactivează capcanele pe care le găsește dezactivate. Colaborarea în echipă este elementul cheie al reușitei. Învingându-l pe profesorul Evil și recuperând artefactele, veți participa la un joc de strategie cooperativ ce este foarte potrivit pentru cadouri de Dragobete.

Printre cadouri de Dragobete ce pot fi oferite la prieteni, puteți folosi și experiența escape room a jocului Exit - Insula uitată, care așa poate fi jucat și în confortul propriei locuințe. Ceea ce a început ca o călătorie frumoasă cu barca, se încheie tragic într-o teribilă furtună. Barca se răstoarnă și vă treziți pe plaja unei insule misterioase. Acolo descoperiți o placa turnantă făcută din aur pur... și, din păcate, un mesaj foarte deranjant. Colaborați pentru a rezolva enigmele și încercați să evadați la timp de pe insulă. Exit - Insula uitată are un nivel avansat de dificultate și este un joc care poate fi utilizat doar o singură dată, foarte posibil că pe parcursul jocului veți îndoi, marca sau deteriora componente din joc.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!