Antrenează un mic artist prin jocurile de artă educativă

Antrenează un mic artist prin jocurile de artă educativă

Desenul este important pentru dezvoltarea copiilor. Unul dintre primele lucruri pe care le poate face un mic artist este să ia creioanele colorate și să înceapă să deseneze. Această formă de artă educativă este recomandată pentru dezvoltarea prichindeilor, îi învață să combine culorile și să creeze povești cu zâne, prinți, inorogi și alte personaje fantastice.

Este binecunoscută importanța jocului pentru copii, iar dezvoltarea simțului artistic și a pasiunii pentru pictură și desen reprezintă un beneficiu major. Când colorează, copilul își dezvoltă îndemânarea, este atent și se concentrează să nu depășească contururile desenelor, asociază în mod creativ nuanțe și culori.

Prin jocuri ce includ arte vizuale adaptate pentru vârsta lor, copiii învață lucruri noi despre lumea din jur, își dezvoltă simțul estetic și atenția la detalii. Expresivitatea, imaginația, inteligența emoțională sunt susținute prin artă, de la grădiniță și până la școala primară și gimnaziu. Pictura poate deveni un hobby pentru o viață întreagă, o sursă de relaxare și un mod de conectare la marea cultură a lumii.


Jocuri de artă educativă pentru copii

 

Paint by Numbers - Harta Lumii

Paint by Numbers - Harta Lumii

Paint by Numbers - Harta lumii aduce împreună cultura generală și pasiunea pentru pictură. Reprezintă activitatea perfectă pentru o după-amiază când ai vrea să faci ceva relaxant, atât pentru cei mici, dar mai mari de 5 ani, cât și pentru părinții lor. 

Montează pânza pe canvas, învață-i pe cei mici să folosească vopselele numerotate, să coloreze contururile conform indicațiilor de pe planșă. La final puteți să înrămați harta lumii, ca  să fie utilizată pentru temele de geografie și istorie.  

Șervet de masă pentru colorat - Zoo

Șervet de masă pentru colorat - Zoo

Un joc educativ foarte apreciat de copii este Zoo Splat Mat, pentru că le oferă ocazia să deseneze animăluțele preferate și să asocieze nuanțe vesele, în combinații inedite, chiar amuzante.

Lei, elefanți, girafe și tigri sunt doar câteva dintre animăluțele regăsite pe șervetul de desenat. Jocul de artă educativă Zoo Splat Mat conține și un set de 10 markere non-toxice de culori diferite. 

Splat Mat-ul se poate utiliza de mai multe ori, pentru că se spală la temperatură scăzută (40 de grade) în mașina de spălat și revine la forma inițială. Astfel copiii pot să încerce mereu combinații noi de culori.
 

Carte de colorat cu markere magice - Dinozauri

Carte de colorat cu markere magice - Dinozauri

Cartea de colorat pentru copii +3 ani urmărește călătoria prichindeilor prin lumea fascinantă a dinozaurilor. Micul ilustrator își creează astfel propriile benzi desenate, își imaginează povești și personaje noi.

Jocul de artă educativă Dinosaurs Splat Pad conține o carte de colorat cu 20 de desene diferite, 9 markere obișnuite și un al zecelea care este “magic”, pentru că schimbă nuanțele celorlalte markere din set. Astfel se pot obține 18 noi culori, pentru o aventură vizuală plină de veselie, în universul simpaticelor animăluțe.


Kit Electric Graffiti cu 12 culori

Kit Electric Graffiti cu 12 culori

Pentru un copil de +5 ani căruia îi plac desenele creative și colorate, acest joc de artă educativă este alegerea perfectă.  Kitul de Electric Graffiti cu 12 culori este un dispozitiv portabil, care este realimentat  prin cablu USB, deci nu are nevoie de baterii. Poate fi utilizat pe diferite materiale, pentru că vopseaua din markere este lavabilă.

Cei mici își creează tricouri, șepci, hanorace sau genți, așa cum le place, devin artiști plastici și chiar specialiști în modă și accesorii. Jocul conține șabloane pe care copiii le pot folosi în mod creativ, pentru modele originale, care să le pună în evidență personalitatea și talentul.

 
Tricouri de colorat pentru copii

 Tricouri de colorat pentru copii

După ce și-au descoperit talentul de pictori cu graffiti, cei mici pot să treacă la crearea de tricouri, pe care le colorează așa cum le place. Au la dispoziție  seturi de markere lavabile, tricourile sunt din bumbac de cea mai bună calitate, iar imprimeurile sunt super haioase.

În plus, tricourile pot fi spălate, culorile se duc și copiii pot adăuga alte nuanțe, ca să creeze vizualuri noi, în cele mai neașteptate combinații de culori. Știm că jocurile dezvoltă creativitatea, iar aceste jocuri de artă educativă cultivă simțul estetic, îi ajută pe cei mici să facă diferite corelații între literatură și pictură, muzică și desen, umor și culori, glume și contururi.

Universul jocurilor artistice este complex, de aceea vă prezentăm pe lângă jocurile ce implică desen, pictură, graffiti și câteva jocuri de societate care sunt recomandate pentru dezvoltarea imaginației vizuale, a spiritului artistic și a creativității copiilor.

cartonase colorate

Copiii învață arte vizuale prin jocuri de societate

Iată care sunt cele mai bune jocuri artistice și creative, potrivite pentru copii de +3 ani. Sunt recomandate ca jocuri de societate în familie, jocuri de vacanță sau jocuri pentru petreceri de copii. În orice situație vor fi apreciate pentru că oferă o aventură vizuală în lumea formelor, a culorilor și a desenelor originale.


Mandala Stones - Pietrele Armoniei

Mandala Stones - Pietrele Armoniei

Mandala Stones este un joc de armonie și frumusețe, care-i învață pe copii să   aranjeze pietrele colorate în adevărate opere de artă. Cei mici învață să se concentreze și își dezvoltă îndemânarea, simțul artistic, atenția la detalii.

Este recomandat pentru jucătorii de +10 ani și poate fi inclus pe lista cu jocuri de sărbători, pentru întreaga familie. Frumusețea pieselor creează o atmosferă de basm, iar întrecerea dintre protagoniști pentru completarea mandalei adaugă un plus de atractivitate.


Dixit

Dixit

Dixit este un board game de artă educativă recomandat pentru vârsta de +8 ani. Copiii vor fi încântați de ilustrațiile de pe cartonașe, pentru că sunt originale, foarte frumos colorate, prezintă scene suprarealiste, personaje de basm, simboluri interesante.

Cei mici se joacă și povestesc despre imaginile pe care le văd, iar acest lucru contribuie la dezvoltarea vocabularului, dar și a simțului estetic, ajută gândirea asociativă și corelațiile între diferite arte.

patru copii

Sunt multe jocuri pentru copii din care cei mici învață lucruri utile, se dezvoltă armonios din punct de vedere mental, intelectual și emoțional. Dar jocurile de artă educativă aduc ceva în plus: întâlnirea cu artele vizuale și descoperirea universului culorilor. Fiecare copil este un artist, iar aceste jocuri  educative îl ajută să-și exprime în mod deschis talentul de pictor, grafician, ilustrator, povestitor, scenarist sau actor.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!