Cum iti poti Dezvolta Creativitatea? Alege Jocuri de Societate

Cum iti poti Dezvolta Creativitatea? Alege Jocuri de Societate

Cea mai de succes metodă pentru a adăuga bucurie vieții este să te joci, indiferent că vorbim despre copii sau adulți. Fiecare dintre noi ne bucurăm atunci când ne jucăm, copiii, deoarece joaca face parte din existența lor, iar adulții, deoarece pot experimenta din nou fericirea pură a copilăriei.

Exista în mod special o categorie de jocuri care, pe lângă distracția oferită, aduc în plus și anumite beneficii care îmbunătățesc sănătatea și viata persoanelor care le practică. Este vorba despre jocuri de societate, cunoscute internațional ca board games, care ar trebui jucate în mod regulat, pentru a profita pe deplin de beneficiile pe care ni le oferă. Joci jocuri de societate și câștigi, cu siguranță, din beneficiile aduse de ele.

Ce beneficii îți aduc jocurile de societate

  • Relaxează, dezvoltă creativitatea și te fac să petreci mai mult timp cu prietenii. Jocurile de societate reduc stresul, dar și incidența unor boli ale memoriei, precum Alzheimerul. Te ajută să-ți exersezi răbdarea și îți pot aduce un mare zâmbet pe față.
  • Bun pentru creier. A juca jocuri de societate stimulează zona din creier unde se formează memoria și procesele complexe de gândire. Implicarea în joc ajută la dezvoltarea abilităților cognitive, cum ar fi luarea deciziilor, gândirea strategică și rezolvarea problemelor.
  • Devii proactiv. Când joci jocuri de societate înveți să-ți stabilești obiectivele și să ai răbdare. Pentru a câștiga trebuie să adopți o strategie, să fii calm, intuitiv, analizând jocul partenerilor și să fii mereu cu un pas înaintea lor, cu o atitudine de învingător.
  • Fără stres. Jocurile de societate suspendă timpul pentru o perioadă. Te fac să uiți de griji și de problemele din viața reală eliberându-te de stres și înveselindu-te. În timpul jocului, sunt eliberate endorfinele, supranumite și hormonii fericirii, care îți vor reda buna dispoziție, compasiunea și o stare de bine generală. Toate astea pot duce chiar la reglarea tensiunii arteriale.
  • Este perfect pentru introvertiți. Jocurile aduc împreună oamenii cu tot cu caracterele lor diverse. Sunt o modalitate minunată pentru copiii sau adulții timizi de a se deschide în fața prietenilor sau partenerilor de joc, de a-și demonstra capacitățile intelectuale, creativitatea și individualitatea într-un mod neintruziv. Toate au ca efect comun creșterea stimei de sine, sentimentul de apartenență la grup și acela de a fi remarcat.
  • Crește viteza de răspuns. Pasionații de jocuri de societate au o capacitate sporită de observație și atenție la detalii, dar și o viteză de răspuns îmbunătățită. Rezolvarea problemelor de joc contra cronometru face ca stilul de gândire să se obișnuiască să fie mai rapid.
  • Sistemul imunitar devine invincibil. Gândurile și emoțiile negative ne pot îmbolnăvi. Cu atitudinea pozitivă și umorul adecvat, vom lupta mult mai bine cu orice tip de afecțiune. Bucuria și râsul din timpul jocurilor de societate împiedică eliberarea substanțelor chimice nocive în organism.
  • Este benefic pentru dezvoltarea copiilor. Jocurile dezvoltă abilitățile de logică și raționament, îmbunătățind gândirea critică, stimulează orientarea în spațiu și capacitatea de concentrare. Cele mai multe tipuri de board games impun jucătorilor să utilizeze abilități motrice de înaltă finețe pentru a ridica sau muta piese, acțiuni care implică atât coordonare cât și dexteritate.

Cum poți să-ți dezvolți creativitatea prin jocuri de societate

Creativitatea este considerată de către psihologi o capacitate psihică de a realiza lucruri noi, din punct de vedere teoretic, științific, tehnic și social. Trebuie să iei în considerare că această capacitate trebuie să fie dezvoltată în timp prin intermediul unor activități care să determine folosirea imaginației.

Dezvoltarea noilor tehnologii a accentuat nevoia de creativitate în toate aspectele vieții noastre. Creativitatea este esențială pentru dezvoltarea vieții personale, pentru îmbogățirea culturală, iar pentru muncă, creativitatea are rol în atingerea performanței.

Atât noi cât și copii noștri pot fi pregătiți pentru viață într-o societate în care creativitatea și inovația sunt atât de importante prin „hrănirea” spiritului jucăuș cu care copii sunt născuți, iar adulții și-l amintesc adesea și nu vor să renunțe la el. Este foarte important să se insiste pe dezvoltarea imaginației, fapt comun în jocuri de societate, unde povestea spusă trebuie să fie trăită și asta se face numai după ce este închipuită, pentru a participa la ea. Atunci când ne jucăm, se explorează și se experimentează diferite situații, sunt folosite idei și modalități de acțiune prin care s-a trecut anterior pentru a soluționa problema, dar pentru că poate toată lumea știe „această” metodă, se caută ceva nou care să fie mai puțin comun și la îndemâna tuturor. Așa apar noi idei și noi moduri de a gândi despre tine și despre lumea ce te înconjoară.

Prin intermediul creativității, se va învăța elaborarea de căi și soluții originale de rezolvare a problemelor și identificarea aspectelor deosebite ale realității. Cercetările psihologice au demonstrat faptul că prin intermediul unor jocuri de societate care dezvoltă creativitatea, se va putea avea un comportament mai interactiv și mai deschis față de persoanele cu care se va intra în contact.

A practica jocuri de societate reprezintă o ocazie perfectă de a vă conecta și de a vă deschide. De asemenea, ajută la afișarea unei părți creative a personalității în mod non-intruziv sau arogant, ceea ce poate fi foarte benefic pentru cei cu personalități liniștite. Să joci jocuri de societate este un instrument uimitor pentru copiii și adulții timizi. Jocul îi stimulează să dezvolte un simt al creativității și individualității mai puternic, care va avea drept rezultat o stimă de sine crescută și împlinirea sentimentului de a fi inclus și „băgat în seamă”.

Creativitatea face parte din viață. Ea ajută pe oricine să se descurce în diferite situații. În prezent, a devenit atât de importantă creativitatea, încât din ce în ce mai mulți angajatori stabilesc că și această abilitate este necesară angajatului pentru a-l determina să producă idei inovative, benefice pentru firmă.

Abilități ce dezvoltă creativitatea

Studiile arată că pentru a dezvolta creativitatea jocurile au nevoie de 4 abilități:

  • Flexibilitatea este abilitatea prin intermediul căreia se analizează situația și se dezvoltă idei pentru rezolvarea ei. Această abilitate poate să fie dezvoltată cu ajutorul jocurilor creative care determină experimentarea și încercarea de adaptare la diverse situații.
  • Originalitatea presupune emiterea de idei inovative cu privire la problemele și situațiile create. Prin jocuri de societate creative se vor putea inventa sau construi anumite obiecte originale.
  • Fluența în gândire presupune producerea mai multor idei în timp scurt pentru a-și exprima emoțiile sau pentru a rezolva o anumită problemă. Prin intermediul fluenței în gândire, se va putea interacționa mai ușor cu cei din jur.
  • Elaborarea este abilitatea care va putea dezvolta vechi idei sau le va regândi pentru situații noi, să dezvolte idei și să identifice soluții noi pentru probleme mai vechi.

Precum s-a putut observa, unele jocuri de societate au o importanță majoră în dezvoltarea fizică și psihică, motiv pentru care sfatul este să continui sau să începi să te joci, pentru că jocurile de societate îți vor aduce numeroase beneficii.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!