Cum Jocurile de Societate pot Îmbunătăți Viața de Cuplu

Cum Jocurile de Societate pot Îmbunătăți Viața de Cuplu

Dacă pentru copii pare foarte normal ca joaca să aducă bucurie, nu uitați că adulții au ieșit, de cele mai multe ori, fără voia lor din copilărie și au multe amintiri încă legate de aceasta. Chiar și când vorbim despre adulți joaca adaugă foarte multă bucurie vieții. Dacă la copii joaca face parte din existența lor, la adulți joaca le aduce aminte să experimenteze din nou fericirea pură a copilăriei.

Se știe despre jocurile de societate, despre board games, că ar trebui jucate în mod regulat pentru a profita pe deplin de beneficiile pe care le oferă în îmbunătățirea funcționării creierului, aducând veselie și scăzând stresul, creând mai multă fericire, apropiind oamenii și întărind relațiile dintre aceștia.

Există jocuri care pe lângă distracția oferită, aduc în plus și anumite beneficii care îmbunătățesc sănătatea și viața persoanelor care le practică, unele dintre acestea fiind așa numitele jocuri de societate pentru cupluri, jocuri de societate care ar trebui să fie jucate în mod regulat, pentru a-i face pe jucători să profite la maximum de beneficiile pe care le oferă.

Beneficiile jocurilor de societate pentru viața de cuplu

  • Apropie oamenii și întăresc relațiile dintre aceștia

Nimeni nu poate juca jocuri de societate pentru cupluri singur, ele se joacă în grupuri, mai mici sau mai mari. În general bărbații preferă jocurile de strategie, în timp ce femeile preferă jocurile de cooperare sau de învățare. Cel mai adesea alegerea stilului de joc, crearea unei plăceri reciproce maxime este mai importantă chiar decât rezultatul final al jocului. Avem jocuri de societate pentru cupluri care se bazează pe munca în echipă, aducerea acestora împreună și apropierea lor.

  • Aduc râsul și reduc stresul

Chiar dacă râsul este un efect secundar când avem de-a face cu jocuri de societate pentru cupluri este totuși unul din ingredientele vitale ale creativității și experienței plăcute de învățare. Totodată, râsul și veselia, creează distracția, care în general, ajută la scăderea stresului.

  • Este vorba de comunicare de la om la om, nu este numai comunicare digitală

Un beneficiu uimitor al jocurilor de societate este comunicarea fizică directă, destul de rară în ziua de azi, comunicarea neîntreruptă față în față, fără microfoane și ecrane. Este timpul să se renunțe la digital și la „bula de cuplu”, să existe concentrare și toată lumea să se bucure de conexiunea directă, dorită de cele mai multe cupluri.

  • Stimulează senzația de fericire

Practicarea de jocuri de societate pentru cupluri declanșează eliberarea de endorfine, așa numiții hormoni ai fericirii, substanțe naturale create de organism, care induc o stare de bine. Percepuți ca o emoție pozitivă, „hormonii fericirii” au puterea de a îmbunătăți funcțiile conștiente și inconștiente ale minții, făcând ca persoana respectivă să se simtă veselă, plină de compasiune și mulțumită.

  • Sporesc creativitatea și încrederea în sine

Aceasta este o ocazie perfectă de a afișa o latură creativă a personalității cuiva într-un mod non-intruziv sau arogant, de a vă conecta și de a vă deschide, ceea ce poate fi foarte benefic pentru „tipurile liniștite”. Aceste jocuri de societate pentru cupluri pot fi un instrument uimitor pentru evidențierea creativității, arătând această parte partenerului, ca un memento al cine ești și, uneori, creând soluții împreună în cadrul unui joc. Jocul ajută, de asemenea, o persoană sau un cuplu să dezvolte un sentiment mai puternic de creativitate și individualitate, ceea ce duce apoi la o mai mare stimă de sine și la sentimentul împlinitor de a fi inclus și „observat” sau „băgat în seamă”.

  • Scad presiunea arterială

Jucând jocuri de societate pentru cupluri, pe lângă reducerea stresului, mai multă veselie și creșterea ponderii „hormonilor fericirii”, putem menține tensiunea arterială în limite normale. Se crede că eliberarea de endorfine determină relaxarea mușchilor și sângele începe să circule mult mai ușor, ceea ce scade tensiunea arterială.

  • Pe termen lung, jocurile pot contribui la reducerea riscului apariției Alzheimerului

Jocul de societate pe termen lung poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer. Adăugarea diferitelor zone ale minții și diferite abilități de gândire la viața de zi cu zi este un exercițiu minunat pentru creier și ajută la menținerea minții ascuțite și la reducerea pe termen lung al riscului de Alzheimer.

  • Revitalizează relația emoțională și, respectiv, fizică în cuplu

Un cuplu ce se conectează la jocuri de societate pentru cupluri consolidează legătura emoțională a cuplului, creând o legătură emoțională de încredere și apropiere, iar această intimitate emoțională întărește adesea „legătura de cuplu” și poate duce chiar la mai multă intimitate fizică.

Jocurile de societate îmbunătățesc viața de cuplu

Jocurile de societate cu siguranță au un rol important pentru cupluri în construirea relației lor. Nu numai că ajută la menținerea sănătății mintale și la îmbunătățirea abilităților de comunicare și colaborare, dar au capacitatea de a învăța cuplurile să ia decizii împreuna. Bătălia cuplurilor sau Catan sunt jocuri de societate pentru cupluri ce ajută cuplurile să-și comunice planurile, obiectivele, strategiile și să se ajute reciproc. Alias, Jocuri în dragoste sau Shit Happens pot ajuta cuplurile să descopere lucrurile reciproc avantajoase.

Jocurile de societate sunt un foarte bun instrument de a socializa și de a cunoaște lume nouă. În jocul Shit Happens vei regăsi tot felul de situații din viata intimă, cărora va trebui să înveți să le faci față. Cu Bătălia Cuplurilor sau Jocuri în dragoste veți afla cât de bine vă cunoașteți în cuplu, veți avea bucuria a noi experiențe și vei învăța cum să reacționezi în anumite situații. Vei afla ce-i place și ce nu partenerului.

Este timpul să încercați câteva jocuri de societate pentru cupluri care să se potrivească intereselor comune, personalităților și timpului disponibil, pentru a îmbunătăți viața de cuplu și pentru a petrece clipe cât mai plăcute în cuplu.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!