Esti fan seriale? Descopera 5 jocuri de societate inspirate din cele mai populare seriale

Esti fan seriale? Descopera 5 jocuri de societate inspirate din cele mai populare seriale

Atunci când un serial place nu vrem sub nicio formă să ne despărțim de el, și mai ales când ajunge la ultimul episod, după ce ne obișnuisem cu el mai mult de 4 sau 5 sezoane. Golul lăsat dispare de multe ori când apar jocuri inspirate din seriale și care în felul acesta ajung în topurile noastre, la fel ca serialele originale. Chiar dacă nu putem „ține legătura” cu personajele din seriale, avem senzația că o facem atunci când jucăm jocul „împreună” cu eroii noștri.

Sunt jocuri inspirate din seriale precum Mâna Regelui inspirat de serialul Game of Thrones. Acest joc de societate, cu cartonașe poate fi jucat de 2 la 4 jucători, +14 ani, care cu o strategie bună și un mod isteț va putea ajunge mâna regelui, poziție foarte influentă și mult vânata în Westeros.

Jocul conține 35 cărți de Personaj, 8 x Casa Stark, 7 x Casa Greyjoy, 6 x Casa Lanninster, 5 x Casa Targaryen, 4 x Casa Baratheon, 3 x Casa Tyrell, 2 x Casa Tully, 1 carte Varys, 14 cărți Complice, 7 Drapeluri de Casă, 4 jetoane Cioara cu trei ochi și instrucțiunile de joc.

Pe parcursul jocului, vei folosi cartea Varys pentru a aduna cât mai multe cărți de personaj, concurând cu o serie de adversari care urmăresc același lucru. În plus, vei folosi complici și vei ucide sau captura personaje. La finalul jocului, se vor evalua susținătorii, transformând cărțile de personaj în drapeluri de Casă. Jucătorul cu cele mai multe drapeluri va ocupa poziția de Mâna Regelui.

Această ediție specială a jocului Monopoly este din grupul jocuri inspirate din seriale și este adaptarea după serialul The Big Bang Theory, fiind invitat să te bucuri de cele mai îndrăgite locuri, personaje și obiecte din celebrul serial de comedie.

Există diferențe față de versiunea originală a jocului Monopoly, iar acestea sunt la pioni: ochelarii lui Leonard, Canapeaua lui Sheldon, Casca spațiala a lui Howard, Cinnamon, cățelul lui Raj, Diadema lui Amy și Paharul de vin al lui Penny. Titlurile de proprietate sunt Liftul Defect, Spălătoria, Stația Spațială Internațională, apartamentele în care locuiesc protagoniștii, Casa Doamnei Wolowitz, Cantina Departamentului de Fizică, birourile lui Sheldon, Raj, Leonard, Bernadette, Amy și Howard. Mijloacele de transport sunt Scuterul lui Howard, Mașina lui Leonard, Trenulețul de jucărie și Racheta Soyuz, în timp ce utilitățile sunt Wi-Fi lui Sheldon și Vinul lui Penny. Cartonașele Șansă și Cufărul Comunități sunt în acest joc cartonașele Prăjitura cu răvaș și Contractul de coabitare, zonele de taxare sunt Inelul lui Bernadette și Ziua noilor benzi desenate, iar casele și hotelurile sunt Acceleratoare de particule și Super acceleratoare de particule.

Un alt joc ediție specială care provine din grupul de jocuri inspirate din seriale este și Monopoly - Friends, joc unde există multe diferențe față de versiunea clasică. Pionii sunt elemente reprezentative fiecărui protagonist din serial, geanta lui Rachel, boneta de bucătar-șef a Monicăi, dinozaurul lui Ross, cutia de pizza a lui Joey, vesta lui Chandler și chitara lui Phoebe, astfel, fiecare jucător își va putea alege simbolul personajului său preferat. Titlurile de proprietate sunt momente din serial, precum cel în care Monica își găsește colega de apartament sau cel în care se mărită Phoebe, sau obiecte care ți-au stârnit amuzamentul, precum caraghiosul instrument gigantic de împuns. Trebuie sa plătești taxe dacă ajungi la cafeneaua Central Perk sau dacă pierzi la Fotbal american. Utilitățile sunt instalațiile electrice și de alimentare cu apa ale lui Treeger, administratorul blocului, iar gările sunt reprezentate de diverse mijloace de transport din serial, ca barca lui Joey, mașina sport a lui Monica, taxiul bunicii lui Phoebe și Relaxi Taxi. Cartonașele Șansa sunt cartonașe cu întâmplări din Apartamentul 20, iar cartonașele Cufărul Comunității sunt cartonașe cu situații și indicații amuzante din Apartamentul 19.

Jocul face parte din grupul jocuri inspirate din seriale, se poate juca în 2 la 6 jucători, +10 ani, și cere să te alături maestrului Sherlock Holmes pentru a-l ajuta să rezolve unul din cele 75 de cazuri.

Jocul include o tablă de joc cu 14 locații, 75 cartonașe de Cazuri, Broșura de reguli, indicii și soluții, Carnețel pentru soluții, 6 pioni, 6 cartonașe Scotland Yard, 6 cartonase Cheie Schelet și 1 zar.

Pe parcursul jocului, vei citi Cazurile de pe cartonașe și vei încerca să răspunzi la întrebările de la finalul fiecărui Caz. Pe cartonașele de Cazuri, vei găsi și locațiile de pe tabla de joc în care trebuie să ajungi pentru a descoperi indiciile aferente fiecărui caz. Regulile jocului, indiciile și soluțiile cazurilor se regăsesc în Broșura de reguli, indicii și soluții, inclusă în cutia jocului.

În pregătirea jocului, fiecare jucător primește câte un pion pe care îl pune pe tabla de joc la Strada Baker nr. 221B, un cartonaș Cheie Schelet, un cartonaș Scotland Yard și o foaie din carnețelul pentru Soluții. Se recomandă parcurgerea în ordine a Cazurilor, de la 1 la 75.

În timpul jocului veți putea întâmpina și diverse capcane, precum indicii irelevante, indicii care vă pot pune în încurcătură sau chiar blocarea accesului într-o anumită locație de către alți jucători cu ajutorul cartonașului Scotland Yard. Bineînțeles, tabla de joc conține și elemente care vă vin în ajutor, precum locația Depoul de Trăsuri, din care va puteți deplasa către orice alta locație, fără a mai da cu zarul. Doar cunoscând aceste elemente speciale, vă veți putea construi strategia perfectă pentru a aduna cât mai repede indiciile necesare rezolvării cazurilor.

Există posibilitatea unor jocuri inspirate din seriale, care să ofere jucătorilor oportunitatea de a interpreta rolurile unor personaje foarte puternice. Jocul de societate Narcos, bazat pe serialul de succes cu același nume este un astfel de loc. În acest joc vei avea rolul unor personaje puternice și facțiuni din lumea narcoticelor, rescriind istoria din spatele succesului și înfrângerii lui Pablo Escobar, cunoscut și sub porecla de El Patrón.

Jocul este gândit să fie jucat de 2 la 5 adulți, + 18 ani. Jocul include 19 figurine, 10 x Asasini, 2 x Agenți DEA, 2 x Polițiști, 2 x Los Pepes, 2 x Cartelul Cali, 1 x El Patrón, 1 planșă cu harta, 1 planșă de joc pentru acțiuni, 1 planșă de joc pentru El Patrón, 15 marcaje pentru ascunzători, 15 pachete de cocaină din plastic, 71 cărți, 75 jetoane, 7 suporturi pentru figurine și 1 cartonaș cu ascunzători.

În acest joc, un jucător interpretează rolul lui El Patrón, cel care își construiește un vast imperiu al narcoticelor, încercând să se ascundă, iar ceilalți jucători, care sunt persoane din DEA, Poliția națională columbiană sau Cartelul Cali, încercând să îl prindă. Pe parcursul jocului, reprezentanții tuturor facțiunilor de vânătoare vor aduna indicii, vor face schimb de informații și vor crea strategii, scopul fiind unul comun, să descopere locația reala a lui El Patrón.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!