Iti place sa descifrezi enigme? Iti propunem 5 jocuri de societate pline de mister

Iti place sa descifrezi enigme? Iti propunem 5 jocuri de societate pline de mister

În această lume nu este nimic care să te poată face mai fericit decât descoperirea unui mister. Rezolvă neliniștea care îți îndepărtează somnul, acționând ca detectivii, acumulând indicii și dovezi, găsind o relație între ele, decriptând un mesaj secret, un cod care deschide porțile sau care ascunde enigmele, acestea sunt frumoasele și captivantele jocuri de mister. Când lumina apare asupra unui mister, totul este rezolvat, dar până atunci trebuie făcute multe conexiuni logice, fundamentale în orice jocuri de mister. Aceasta este exact ceea ce vei găsi cu aceste jocuri de suspans, care te vor confrunta cu pericolul de a nu ști ce este ascuns în umbră sau ce te așteaptă după primul colț.

Printre multele jocuri de mister este și Cameleonul, joc în care trebuie să afli cuvântul secret atunci când joci rolul Cameleonului sau să descoperi cine este Cameleonul, adică jucătorul care încearcă să ghicească cuvântul secret ales. Acesta este obiectivul final, adică cine obține primul 10 puncte.

Cum se joacă: Se începe jocul prin amestecarea cartonașelor Cod împreună cu cartonașele Cameleon și se împart fiecărui jucător câte unul. Unul dintre jucători va avea cartonașul Cameleon, dar nu se va da de gol.

Pentru fiecare joc se va alege un Dealer, pe rând, care va întoarce un cartonaș Categorie și va arunca cu zarurile. Rezultatul zarurilor indică o coordonată secretă de pe cartonașul Cod din mâna jucătorilor localizând cuvântul secret pe cartonașul Categorie. Cameleonul nu știe unde este acest cuvânt. În funcție de cuvântul secret, fiecare jucător trebuie să spună, pe rând, câte un alt cuvânt legat de acesta, fără a fi prea evident sau, dimpotrivă, prea ambiguu.

Jucătorii apoi vor dezbate despre identitatea Cameleonului, în final, după câteva minute, fiecare indicând cu degetul persoana despre care crede că are acest rol. Jucătorul cu cele mai multe voturi trebuie să-și întoarcă cartonașul. Dacă acesta este un cartonaș Cod, Cameleonul a scăpat, fiind acuzată greșit o persoană. Dacă cartonașul este Cameleon înseamnă că a fost prins. Cameleonul din runda anterioară devine Dealer în următoarea rundă. 

Dacă ești fan Cluedo, dar și fan jocuri de mister încearcă să rezolvi misterele de la Hogwarts ca un magician adevărat și cu siguranță nu poți rata acest joc inspirat din universul micilor vrăjitori de la Hogwarts. În această ediție Cluedo, trebuie să deslușești misterul despre dispariția colegului de clasă, fiind ajutat și de roțile de pe tabla de joc care îți vor facilita accesul în încăperi sau dimpotrivă.

Ca în orice joc Cluedo, trebuie să răspunzi celor 3 întrebări Cine? Unde? și Cu ce?, însă vei descoperi o poveste inedită în cadrul acestei ediții speciale.

Cum se joacă: O vrajă deosebită a fost efectuata asupra Școlii de Magie, iar tu vei juca din perspectiva unuia dintre protagoniști, Harry, Ron, Hermione, Ginny, Luna sau Neville pentru a afla în ce cameră s-a întâmplat totul și ce vrajă a fost folosită. Pe parcursul jocului, trebuie sa afli Cine, Cum l-a răpit, mijloacele folosite, fie un obiect magic, fie o vraja și Locul unde s-a petrecut. Trebuie să ai grijă să faci mutările potrivite pe tablă și să pui întrebările potrivite. În plus, ai grijă la roțile care se învârt pe tablă, pentru că atunci când șemineurile încep să ardă, vor scoate la iveală uși secrete care te vor ajuta sau Semnul întunecat care te va prinde. Cartonașele magice te vor învăța vrăji noi, îți vor da aliați puternici sau obiecte magice pentru a te proteja de Forțele întunecate, sau te vor ajuta să nu îți pierzi jetoanele cu Pudră zvrr, cele care te ajută să te miști prin cameră folosind șemineurile magice. Dacă ai rămas fără jetoane, nu mai ai cum să te deplasezi pe tablă cu ajutorul lor.

Pentru cei pasionați de filmele și cărțile cu spioni, dar totodată și de jocul jocuri de mister, jocul Spyfall este ideal. Scopul jocului este să demaște spionul, sau dacă spionul ești chiar tu, trebuie să afli locația în care te afli, înainte de a fi demascat.

Cum se joacă: În cadrul jocului, se vor forma pachete de cartonașe cu locații și spioni. Un pachet va conține mai multe cartonașe cu o anumită locație și un cartonaș Spion. Jocul se desfășoară pe parcursul mai multor runde scurte, iar în fiecare rundă se va juca un astfel de pachet de cartonașe. Fiecare jucător va primi câte un cartonaș și va interpreta fie rolul unui agent secret într-o locație, fie rolul Spionului. În cadrul rundei, jucătorii vor formula întrebări și vor furniza informații, astfel încât să strângă informații despre locația în care se află și să demaște spionul. Indiferent de locația în care vă aflați, pe un vas de croazieră, la un centru SPA, într-o stație spațială sau într-un submarin, Spionul este printre voi. Folosiți-vă abilitățile de observare și concentrare, formulați întrebări și răspunsuri istețe și demascați Spionul înainte ca să își dea seama unde sunteți, în ce locație.

Unlock! Evadează!, este un joc de grupa jocuri de mister inspirat de celebrele Escape Rooms, cu cartonașe. Jocul include 180 de cartonașe, 60 pentru fiecare scenariu, 1 tutorial de 10 cartonașe și un regulament. Este recomandat să jucați fără să citiți regulamentul, folosind doar tutorialul inclus. Este un joc de echipă și trebuie să evadați din cele 3 aventuri în 60 de minute. 

Primul scenariu, Formula, vă cere să recuperați serul misterios descoperit de un om de știință, dintr-un laborator secret. În Squeek & Sausage trebuie să dejucați planurile nesuferitului Profesor Noside dintr-un scenariu scos din benzile desenate. În Insula Doctorului Goorse veți trece peste obstacolele de pe insulă pe care vi le-a pregătit excentricul miliardar și colecționar de antichități. Pe parcursul jocului, veți verifica fiecare cameră, veți combina obiectele și veți rezolva misterele.

Este un joc pentru cei ce suportă o aventură prin Catacombele Parisului dar și jocuri de mister. Este o călătorie plină de mister și secrete în căutarea unui prieten dispărut pentru a fi găsit înainte de a fi prea târziu. Scenariul jocului ne explică cum Ben, un bun prieten și arheolog, a trimis o scrisoare în care povestește despre ultima sa aventură, și roagă ca dacă nu apare în următoarele 2 zile să se pornească în căutarea lui prin Catacombele Parisului. Se redeschide scrisoarea, atrăgând atenția linii scrise bizar, dar și discul misterios din plic sau poza, acum fiind clar că ceva este ciudat. Jucătorii vor lucra împreună pentru a rezolva ghicitorile cât mai repede posibil.

Cum se joacă: Acest joc se poate juca doar o singură dată, rezolvarea ghicitorilor presupune notarea unor lucruri pe materialele jocului, îndoirea elementelor sau chiar tăierea lor. Acest stil de joc permite ca o gamă variată de ghicitori să fie introduse în joc pentru o experiență unică. Jocul conține un mister rezolvabil în 2 părți, deci dublă distracție. Jocul Exit - Catacombele groazei este încadrat la un nivel de dificultate 4.5 din 5, fiind recomandat pentru avansați. Nu înseamnă că nu puteți să rezolvați aceste mistere, ci că vă vor pune mintea la contribuție mai mult.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!