Jocuri de Societate ce Îți Dezvoltă Spiritul de Echipă

Jocuri de Societate ce Îți Dezvoltă Spiritul de Echipă

Spiritul de echipă este o calitate importantă care pregătește copiii pentru provocările vieții de adult și îi ajută să învețe cele mai bune mijloace pentru a reuși în viață. Însă spiritul de echipă nu este o calitate înnăscută, ci este un „bun” dobândit care-i învață despre încredere, responsabilitate, comunicare sau cooperare. E bine să-i insufli copilului spiritul de echipă încă din primii ani ai copilăriei.

Spiritul de echipă este în strânsă legătură cu o altă abilitate pe care copiii trebuie să o învețe și să o stăpânească, și anume cooperarea. Aceasta presupune inițial integrarea copilului într-un grup, ai cărui membri au un scop sau un țel comun. Încercarea de a îndeplini misiunea presupune multe aptitudini pe care copilul le va dezvolta din lucrul în echipă cu alți copii. Este o abilitate care oferă copilului fundația pentru reușitele de la maturitate.

Spiritul de echipă se formează cel mai bine între vârsta preșcolară și cea școlară, cu precădere în anii de școală. Iar pentru că și joaca este o școală, spiritul de echipă se poate deprinde prin câteva jocuri de societate.

  • Alias Junior

Deducția logică este o abilitate a copiilor care se formează în timp, chiar și cu ajutorul unor jocuri de societate. Alias Junior este un joc pe echipe, +5, pentru 4 la 12 jucători, cu pictograme în care trebuie să explicați termenii de pe cartonașe în alte cuvinte, pentru a fi ghicite de coechipieri.

Jocul conține tabla de joc, 300 de cartonașe, 6 pioni și o clepsidră de 60 secunde.

Cum se joacă: Jucătorii se împart în echipe de cel puțin 2 și fiecare echipă alege un pion, pe care îl așeză pe tabla de joc, pe spațiul cu săgeată verde. Pe rând, câte un jucător din fiecare echipă, extrage cât mai multe cărți de joc și încearcă să ofere indicii coechipierului său despre cuvintele de pe cartonașe, timp de 60 de secunde. Coechipierul încearcă să descopere cuvintele. Pentru fiecare cuvânt ghicit de coechipier, echipa câștigă un anumit număr de cartonașe, înaintând pe tabla de joc cu numărul corespondent de spații. Prima echipă care ajunge cu pionul pe simbolul Alias, câștigă.

Acest fel de jocuri de societate, precum jocul Alias Junior dezvoltă imaginația și vocabularul copiilor, prin exercițiul de descriere al pictogramelor. Alias Junior este un joc isteț, rapid și distractiv de care copiii nu se vor plictisi ușor.

  • Time's Up! Family

Time’s Up! Family face parte dintre acele jocuri de societate interactive și amuzante, perfecte pentru a fi jucate în familie. Jocul se joacă în 4 la 12 persoane de +8 ani, cel mai bine fiind jucat în echipe de câte 2 jucători.

Cum se joacă: Jocul conține 220 de cărți de joc, un carnețel de scor, o clepsidră și un sac de pânză. Pe rând, fiecare jucător din echipă, extrage cartonașe de joc cu termeni, îi descrie, în unul sau mai multe cuvinte și îi mimează, astfel încât coechipierul să îi ghicească.

Time’s Up se desfășoară pe parcursul a 30 de secunde, în 3 runde diferite:

  1. Descriere - jucătorii dau cât mai multe indicii despre termenul de pe cartonaș.
  2. Indiciu dintr-un singur cuvânt - jucătorii descriu termenul de pe cartonaș doar dintr-un singur cuvânt, astfel încât coechipierii să ghicească.
  3. Mima - jucătorii mimează termenul de pe cartonaș.

Echipa care ghicește cât mai mulți termeni, câștigă.

  • Tension

Tension este un joc foarte simplu, pe echipe, în care îți folosești imaginația și creativitatea pentru a câștiga. Dacă îți plac competițiile contra cronometru, distrează-te în familie cu jocul Tension sau Jocul celor 10 răspunsuri, joc +8, pentru două echipe.

În cutia jocului veți găsi o tablă de joc, 4 pachete de cartonașe din care 2 mov și portocalii, 2 pioni, un suport cartonașe pentru verificarea soluțiilor și o clepsidră. Scopul jocului este de a ghici cât mai repede cei 10 termeni de pe fiecare cartonaș. Echipa câștigătoare este cea care va da cele mai multe exemple corecte, ajungând prima cu pionul ei în mijlocul tablei. Cartonașele Tension sunt inscripționate față-verso, iar pe fiecare parte a cartonașelor regăsiți câte un domeniu și 10 termeni din domeniul respectiv.

Cum se joacă: Împărțiți-vă în 2 echipe și alegeți-vă câte un pion pe care să îl așezați pe tabla de joc, la START. Desemnați-vă cate un căpitan de echipă. Rolul lui este de a extrage cartonașe, de a citi domeniul și de a contoriza răspunsurile corecte pentru echipa adversă. Alegeți 2 pachete de cartonașe, de culoare diferită, amestecați-le separat și plasați-le lângă tabla de joc, cu fața în jos.

Jocul începe cu echipa în care se află cel mai tânăr dintre jucători, Echipa 1. Căpitanul Echipei 2 va extrage un cartonaș dintr-unul dintre cele 2 pachete și îl va plasa pe suportul pentru verificare soluții, fără ca restul jucătorilor să vadă domeniul și cei 10 termeni de pe acesta. Apoi, căpitanul va anunța domeniul și va întoarce clepsidra. Echipa 1 va încerca să ghicească, în 60 de secunde, cei 10 termeni de pe cartonaș, iar căpitanul Echipei 2 va contoriza răspunsurile corecte, mutând butoanele de pe suportul pentru verificarea soluțiilor spre stânga. După scurgerea timpului, Echipa 1 va muta pionul pe tabla de joc cu un număr de căsuțe egal cu numărul de răspunsuri corecte. Cartonașul folosit se va plasa la baza pachetului din care a fost extras. Căpitanul Echipei 1 va reseta butoanele suportului pentru verificarea soluțiilor, va extrage un cartonaș, va anunța domeniul, jocul continuând în același mod și pentru Echipa 2, descris anterior. În turele următoare, culorile cartonașelor vor fi dictate de culorile spațiilor pe care ajung echipele pe tabla de joc, fie portocalii, fie mov. Jocul continuă cu alternarea echipelor, până când una dintre ele ajunge cu pionul în mijlocul tablei de joc, pe căsuța FINAL, fiind desemnată câștigătoare.

Pe tabla de joc exista 2 tipuri de căsuțe speciale. Căsuțele „Vârtej” dublează punctele obținute de echipă în runda anterioară, înaintând rapid pe tabla de joc. Echipa care ajunge pe una dintre căsuțele „Licitație” va fi nevoită sa parieze numărul de termeni pe care crede că îl va putea ghici. În funcție de rezultat, echipa își va muta pionul înainte sau înapoi pe tabla de joc.

  • Dixit

Există jocuri de societate care dezvoltă spiritul de echipă, dar se adresează și celor cu însușiri speciale. Dacă ai o imaginație bogată și îți place să te exprimi cu ajutorul imaginilor, descoperă jocul Dixit, jocul în care o imagine face cât 1000 de cuvinte. Este un joc de echipă, +8 ani, ce se joacă în 3 la 6 parteneri.

Jocul conține 84 de cărți de joc, 1 tablă de scor, 36 jetoane de vot și 6 iepurași din lemn.

Împărțiți câte 6 cărți fiecărui jucător și se va alege un jucător care să înceapă, fiind Povestitor. 

Cum se joacă: Povestitorul va alege din cărțile de joc primite o carte pe care să o așeze cu fața în jos pe masă, descriind imaginea de pe ea într-un cuvânt sau într-o expresie... enigmatică. Ceilalți jucători vor alege câte o carte din mâna lor reprezentativă cuvântului sau expresiei Povestitorului și o vor pune cu fața în jos peste cartea Povestitorului. Povestitorul amestecă toate cărțile de joc așezate pe masă de către jucători și le va întoarce cu fața în sus. Fiecare jucător va vota, în secret, încercând să identifice cartonașul Povestitorului. După finalizarea voturilor, Povestitorul va indica răspunsul corect. Calculați punctajele, în funcție dacă ați ghicit sau nu cartonașul Povestitorului sau dacă ați primit voturi pentru cartonașele voastre. În funcție de punctele primite, înaintați pe tabla de scor. Jocul continuă cu o nouă rundă. La începutul fiecărei runde, trebuie să schimbați Povestitorul și să extrageți noi cartonașe din teanc pentru a avea din nou câte 6 cărți in mână. Primul jucător care acumulează 30 de puncte sau cel care are cele mai multe puncte la finalizarea teancului de cărți, câștigă.
Cu toții avem zilele acestea mai mult timp liber din cauza măsurilor COVID-19, și acesta trebuie ocupat cu activități plăcute pentru toată familia, aceste jocuri de societate putând fi o alternativă excelentă.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!