Jocuri pentru familie: Top 10 jocuri pe care le poți juca alături de copiii tăi

Jocuri pentru familie: Top 10 jocuri pe care le poți juca alături de copiii tăi

Sunt recunoscute beneficiile jocului pentru dezvoltarea personală și îmbunătățirea comunicării cu cei din jur. Iată care sunt avantajele organizării unor jocuri de societate alături de familie și ce titluri să alegi pentru o distracție de zile mari împreună cu cei dragi:
 

Jocuri de societate pentru familie - hobby instructiv și distractiv

Ca să petreci timp de calitate cu oamenii apropiați, de la cei mici până la seniori, alege jocuri pentru familie. Astfel te vei bucura de un hobby amuzant, cu rol educativ pentru copii și excelente metode de relaxare pentru adulți. 
Îți prezentăm în continuare un top cu jocuri de familie amuzante, ca să alegi ce-ți place dintr-o largă varietate de teme, scenarii și povești distractive:
 

Top 10 jocuri perfecte pentru tine și copiii tăi

 

BrainBox - Să învățăm Mate

BrainBox - Să învățăm Mate

BrainBox este un joc de societate pentru copii de care se pot bucura toți ai casei, pentru că are un ritm alert și creează situații haioase. Matematica poate fi distractivă, atunci când este folosită cu zaruri, cartonașe și clepsidră de 10 secunde, pentru a cronometra răspunsurile.

Fiecare cartonaș conține câte o noțiune de matematică și diferite ilustrații, iar pe verso o serie de 8 întrebări despre elementele respective. Scopul jucătorilor este de a aduna cât mai multe cartonașe prin răspunsuri corecte la întrebările de pe verso-ul cartonașelor, pe baza informațiilor de pe fața acestora. În seria BrainBox există și variante despre animale, orașele lumii, limba engleză și altele.
 

Povești ale curcubeului 

Povești ale curcubeului

Povești ale curcubeului este unul dintre cele mai amuzante jocuri de familie în casă și îi invită pe protagoniști să descopere detaliile din spatele a 50 de povești haioase și pline de magie. Jocul conține 50 de cartonașe, fiecare prezintă o întâmplare pe scurt, iar pe verso modul în care s-a petrecut.

Un jucător este Maestrul ghicitorilor, care citește întâmplarea și răspunde cu „Da”, „Nu” sau „Irelevant”, iar ceilalți jucători trebuie să descopere indiciile și să reconstituie poveștile cu  animale fantastice și întâmplări magice. 
 

Ligretto Verde

Ligretto Verde

Ligretto Verde este un joc rapid de cărți, în care jucătorii trebuie să formeze teancuri de cărți de aceeași culoare, în ordine crescătoare. Jocul conține 160 de cartonașe cu cifre de la 1 la 10, de culoare roșie, verde, galbenă sau albastră. Cine adună 10 cartonașe conform regulilor strigă „Ligretto” și câștigă runda. Contează viteza de reacție și atenția la cărțile adversarilor, așa că este un joc de petrecere pentru toată familia.
 

Cameleonul

Cameleonul

Printre cele mai apreciate jocuri de masă pentru familie, Cameleonul are reguli simple și distractive: protagoniștii trebuie sa afle cuvantul secret atunci cand joacă rolul Cameleonului sau să descopere cine este Cameleonul.  Este o cursă “prinde-mă dacă poți”, cu zaruri, pioni și o colecție de cartonașe-cod ce dau tonul distracției în familie.


Tension – Jocul celor 10 răspunsuri

Tension – Jocul celor 10 răspunsuri

Sunt jocuri de societate pe care le îndrăgim indiferent de vârstă, iar Tension este unul dintre ele. Alert, instructiv, cu multe întorsături de situație, acest board game de familie testează atât cunoștințele de cultură generală, cât și viteza de reacție. Pe fiecare cartonaș sunt scrise câte un domeniu și 10 termeni din domeniul respectiv, care trebuie ghiciți în doar 10 secunde. Se joacă pe echipe, iar scorurile din fiecare rundă contribuie la câștigarea curse cu pioni de pe tabla de joc.
 

AXIO Rota

AXIO Rota

Din categoria jocuri de societate pentru copii, părinți și bunici, AXIO Rota se remarcă prin originalitate. Are cartonașe cu simboluri colorate, cuburi de punctaj și un algoritm antrenant de potrivire a simbolurilor pe masa de joc. Acest board game dezvoltă gândirea strategică și capacitatea de adaptare. Cu fiecare cartonaș plasat, jucătorii descoperă noi oportunități și încearcă să obțină numărul maxim de puncte, fără a crea situații favorabile adversarilor.
 

Othello Classic

Othello Classic

Othello este un joc în doi care se potrivește perfect pentru întâlnirile de familie, pentru că îi ajută pe copii să-și exerseze gândirea strategică și abilitățile de adaptare, în compania unui adversar mai experimentat (părinte, bunic, unchi) sau de vârsta lor (frate, verișor etc.) Jocul are 64 de discuri cu două fețe, albă și neagră, pe care protagoniștii le mută pe rînd pe tabla de joc. Regulile sunt simple, Othello (denumit și Reversi) fiind un antrenament excelent pentru învățarea jocurilor de șah sau go.

parinti si copil care se joaca

Time's Up! Family

 Time's Up! Family

Unul dintre acele jocuri pentru familie care dezvoltă creativitatea și spiritul de echipă, Time’s Up! Family este în top jocuri interactive pentru copii, apreciat deopotrivă de adulți. Se desfășoară pe parcursul a 30 de secunde, în 3 runde diferite: 

  • Descriere - jucătorii dau cât mai multe indicii despre termenul de pe cartonaș;
  • Indiciu dintr-un singur cuvânt - jucătorii descriu termenul de pe cartonaș doar dintr-un singur cuvânt, astfel încât coechipierii să ghicească;
  • Mima - jucătorii mimează termenul de pe cartonaș.

Echipa care ghicește cât mai mulți termeni, câștigă, iar distracția este asigurată pentru toți participanții!
 

Dixit

Dixit

Unul dintre cele mai frumoase jocuri pentru familie, Dixit este un exercițiu de imaginație și un prilej de exprimare a creativității. Copiii vor fi încântați să descifreze și să descrie imaginile de pe cartonașe, pentru că grafica acestui joc creează o atmosferă de basm. Se împart cartonașe cu imagini și un jucător alege o imagine pe care o descrie celorlalți printr-un cuvânt sau o expresie. Pune pe masă cu fața în jos cartonașul respectiv, iar ceilalți fac același lucru cu  cîte o carte de-a lor, pe care o consideră cea mai sugestivă pentru indiciul primit. După amestecarea și întoarcerea cartonașelor, fiecare votează în secret, încercând să identifice imaginea inițială. Simplu, original și mereu surprinzător, Dixit este un board game pentru familie apreciat de toată lumea.


Campionii distracției

Campionii distracției

Sunt multe variante despre cum se joacă Campionii Distracției, dar părerea generală este că acest board game al provocărilor trăsnite măsoară nivelul de încredere în forțele proprii și dă startul unei petreceri reușite în familie. Scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile de a îndeplini cu succes o serie de probe haioase cu jetoane, pahare, mingi, zaruri, bețișoare din plastic și alte accesorii.

Provocările sunt împărțite în 4 categorii, „Solo” sunt provocările realizate individual, pe rând, „Bătălia supremă” este o provocare realizată de toți jucătorii, unul împotriva celorlalți, „Ca frații” este o provocare realizată în echipe de 2 jucători, ca parteneri, iar „Duel” este provocarea ce se realizează în echipe de 2 jucători, ca adversari.

Alege titlurile preferate din topul de jocuri pentru familie și distrează-te inteligent alături de cei dragi, pentru că jocurile dezvoltă memoria vizuală, ajută la creșterea nivelului de creativitate și contribuie la crearea unor momente memorabile de timp liber cu familia, de la cei mici, până la bunici. 
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!