Jocuri educative pentru copii - beneficii și idei de jocuri

Jocuri educative pentru copii - beneficii și idei de jocuri

Există jocuri pentru copii ale căror principale concepte sunt de a oferi multe posibilități educaționale. Joaca în sine presupune pentru copil o explozie de simțuri și trăiri în creierul său, ceea ce îl determină să se deschidă către noi experiențe. 
 

Beneficiile jocurilor educative pentru dezvoltarea copiilor

Copiii nu se joacă pentru a învăța, dar atunci când o fac într-un mod natural, vor ajunge să învețe din mecanismul jocului în sine. Este important cum se joacă un copil, petru că jocul este o parte inerentă a ființei umane, iar activitățile ludice nu sunt ceva exclusiv pentru copil, ci sunt și o parte activă și dinamică a adulților. Jocul, experimentarea și bucuria sunt o fereastră de oportunitate pentru a crea motivație și stimuli care ne conduc direct la învățare.

Beneficiile sociale pe care le oferă diferitele jocuri educative pentru copii contribuie la creșterea încrederii și a stimei de sine, copiii învață să colaboreze, să-și aștepte rândul, să împartă, să rezolve conflicte, să gestioneze câștigul și pierderea deopotrivă. 

Prin joc este stimulată îndemânarea copiilor, capacitatea lor de a lucra cu obiecte, pentru a le îmbina, sorta, compara și utiliza în diferite construcții, machete etc. Cei mici își dezvoltă percepția, intuiția și raționamentul pe măsură ce participă la  activități creative, recreative și educative. 

Cu jucării și jocuri educative potrivite, copiii își dezvoltă abilitățile motorii în combinație cu abilitățile lor cognitive, dar și aptitudini de socializare. Copiii dezvoltă ceea ce sunt considerate abilități mai moi, cum ar fi interacțiunea socială adecvată, dictată de valori sociale, principii și sentimente, abilități de limbaj și dezvoltare emoțională, adică gestionarea anumitor situații, cum ar fi de a pierde un joc, îi ajută să învețe, să accepte provocări, să le depășească și să câștige forța mentală, îi ajută să memoreze mai ușor și să fie spontani, dar și să învețe din greșelile lor.

Printre cele mai cunoscute jocuri educative pentru copii sunt cele care ajută la stimularea abilităților cognitive, creative și sociale: jocuri tip puzzle, jocuri cu numere, jocuri de construcție și robotică, jocuri trivia, jocuri de strategie.

jocuri de construcție

Exemple de jocuri educative pentru copii

 


Campionii distracției este un board game care îți măsoară nivelul de încredere în propriile forțe în fața provocărilor trăsnite care apar în jurul tău. Fă-ți încălzirea și pregătește-te pentru a ieși victorios din cel mai trăsnit joc de petrecere din lume.
 
Iată cum se joacă Campionii Distracției: scopul jocului este de a strânge cât mai multe puncte pariind pe abilitățile tale de a îndeplini cu succes o serie de provocări ridicole, folosindu-te de o serie de obiecte alese, aparent, la întâmplare. 

Acest joc de petrecere distractiv și alert  garantează că te vei simți foarte bine și vei râde cu gura până la urechi. În cutia jocului se găsesc cartonașe cu provocări, jetoane, pahare, mingi, zaruri, bețișoare din plastic, un carnețel, un metru și o clepsidră. Provocările sunt „Solo”, pe rând, „Bătălia supremă”, unul împotriva celorlalți, „Ca frații” și „Duel”. În Campionii distracției toți jucătorii participă la realizarea provocărilor, iar obiectivul jocului este de a strânge cât mai multe puncte după finalizarea a 10 provocări. Înaintea fiecărei provocări, fiecare jucător pariază jetoane valorice, în funcție de cât de sigur este că poate îndeplini acea provocare.
 


Memorace este o colecție de jocuri educative pentru copii care provoacă la învățat într-un mod distractiv, jocurile din colecție fiind considerate „antrenamente distractive pentru creier”, care le testează aptitudinile copiilor, contribuind la creșterea încrederii și a stimei de sine. 

Gama Memorace a fost concepută pentru a ajuta și susține procesul de învățare al copiilor, dar prin joacă. Îi încurajează într-un mod distractiv să fie curioși, să afle și să acumuleze cât mai multe informații utile, antrenându-le memoria și deducția logică. 

Jocurile Memorace sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, dar la care pot lua parte și părinții pentru o experiență de familie. În această gamă sunt întâlnite aproximativ 500 de informații ilustrate, alături de 430 de întrebări care îi ajută pe cei mici să afle cât mai multe informații despre diverse subiecte și discipline într-un mod jucăuș. 

Memorace - Descoperă Europa este un joc al curiozităților și al culturii generale, exercitate într-un mod distractiv. Fiind considerat o metoda relaxantă de a învăța și testa cunoștințele celor mici, acest joc educativ va pune la încercare cunoștințele despre țările din Europa, munții, orașele și atracțiile turistice cunoscute la nivel internațional. 

Cei mici vor învăța lucruri despre cultura țărilor respective, mâncărurile tradiționale și multe altele. Din  seria Memorace părinții pot oferi copiilor mai multe titluri de jocuri haioase, interesante și educative: Memorace - Primele mele litere, Memorace - Primii pași în mate, Memorace - Cele mai mari invenții, Memorace - Descoperă Terra ș.a.
 


Alege pentru cei mici Ligretto Kids, versiunea de Ligretto creată special pentru copii. În Ligretto Kids, cartonașele cu numere din varianta clasică Ligretto sunt înlocuite de cele cu animale, dar esența jocului rămâne aceeași, de a fi cel mai rapid jucător. 

Cartonașele sunt împărțite în pachete de câte 30, câte un pachet pentru fiecare jucător. Fiecare pachet are un model diferit pe verso, pentru diferențierea jucătorilor. După ce fiecare jucător primește pachetul său, va așeza pe masă un cartonaș iar pe restul le va ține în mână sub formă de teanc.

 La comanda de start toți jucătorii încep să plaseze cartonașe pe teanc peste cele de pe masă, în funcție de culoare sau de animal sau pasăre. Cartonașele care nu se potrivesc, la un moment dat, cu cele de pe masă, se dau la o parte și se reiau ulterior. 

Primul jucător care își epuizează cartonașele, striga "Ligretto!", devine câștigător, iar jocul se oprește. În acest joc, copiii își antrenează gândirea asociativă, viteza de reacție și, bineînțeles, buna dispoziție.
 


BrainBox este o altă colecție de jocuri educative pentru copii care provoacă la învățat într-un mod distractiv, joc care le testează copiilor memoria și atenția la detalii. 

Colecția conține 16 jocuri deosebit de instructive pentru vârsta indicată, de la a învăța litere sau numere, semnele operațiilor sau învățarea orașelor lumii sau despre univers. Jocurile din această serie se joacă cu minimum doi jucători, fiind potrivit și pentru familie, astfel micuțul va prinde încredere în propriile puteri.

În BrainBox – Lumea sunt cartonașe, 1 clepsidră de 10 secunde și 1 zar cu 8 fețe. Fiecare cartonaș este inscripționat față-verso, pe față fiind câteva ilustrații și informații, iar pe verso având o serie de 8 întrebări despre acestea. Scopul jucătorilor este de a aduna cât mai multe cartonașe după 10 minute de joc, răspunzând la întrebările de pe cartonașe pe baza imaginilor de pe acestea. BrainBox poate fi jucat atât în varianta solo, cât și în varianta de minim 2 jucători. 

Jocul este potrivit atât pentru a fi utilizat de părinți împreună cu cei mici, dar și de cadrele didactice, cu elevii. Cartonașele sunt ingenios ilustrate și-i ajută pe copii să le înțeleagă foarte ușor.

construire robot

Jocuri de construcție - Magspace

Printre jocurile educative cu beneficii dovedite asupra dezvoltării copiilor sunt seturile de construcție Magspace, disponibile într-o gamă largă de forme, teme și niveluri de complexitate.

Cei mici se pot juca Magspace Triangle, Magspace My House, Magspace Wheels, Painted Dream World, Magspace - Mini Cars, Magspace - My Space, Magic Kingdom, carnival Set, Engineering Unit, Happy Zoo și multe altele.

Astfel ei învață figurile geometrice, deprind abilități de combinare a pieselor, își dezvoltă vederea în spațiu, află lucruri noi din domenii precum fizică, matematică, științele naturii.


Jocuri de robotică și roboți de jucărie pentru copii 

În topul jocurilor educative se află seturile de robotică pentru copii, deoarece îi familiarizează pe cei mici cu lumea tehnologiei și îi ajută să înțeleagă concepte de programare, mecanică, algoritmi, electronică, astronomie ș.a.

Cele mai populare kituri de robotică pentru copii de vârstă preșcolară și elevi sunt: Mână de Cyborg Hidraulică, Roboți Solari și Hidraulici 12 în 1, Coding Robot 5 în 1 mecanic, Kit de construcție Robot Tobbie cu inteligență artificială, Kit robotică de construcție Sistem Solar, Robot controlabil prin mișcarea mâinii, Kit de programare Code-A-Maze Avengers ș.a. 

Beneficiile jocurilor pentru educația copiilor sunt multiple, de aceea trebuie ca cei mici să fie implicați în activități de grup, alături de colegii și prietenii lor, să petreacă timp de calitate împreună cu părinți și bunici, în compania unor jocuri de societate pe care să le stimuleze dezvoltarea și dorința de a învăța mereu lucruri noi.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!