Jocuri de perspicacitate pentru toate vârstele

Jocuri de perspicacitate pentru toate vârstele

Am găsit împreună la jocuri de societate beneficii diverse, atât pentru dezvoltarea copiilor, cât și pentru menținerea funcțiilor cognitive ale adulților. În cadrul acestor activități recreative, educative și formative, se remarcă o categorie aparte, cea a jocurilor de perspicacitate.

Cunoștințele de matematică, arte vizuale, îndemnarea, gândirea asociativă sunt necesare pentru rezolvarea problemelor de logică, asamblarea pieselor și descifrarea algoritmilor care stau la baza unor probe mai ușoare sau mai dificile, pentru toate vârstele.


Cubul Rubik - cel mai celebru joc de perspicacitate

Cel mai cunoscut test de perspicacitate, „Cubul lui Rubik” este un joc clasic inventat în 1974 de sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Deși inventatorul său l-a numit inițial „Cubul Magic”, a fost redenumit „Cubul lui Rubik” de compania Ideal Toys în 1980 când a și câștigat premiul special „Cel mai bun joc problemă” la Jocul Anului în Germania. Se află de atunci pe primul loc în topul vânzărilor de jucării la nivel mondial, deci reprezintă un adevărat fenomen în domeniu.

Cubul Rubik este un cub cu fețe colorate în alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde. Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe, astfel încât culorile se amestecă în funcție de mișcările efectuate. Pentru rezolvarea jucăriei, fiecare față trebuie adusă la o singură culoare.

Există multe jocuri de perspicacitate tip Rubik, iar printre cele mai populare sunt puzzle-urile cubice 2x2x2 până la 11x11x11. Pe lângă acestea, cubul Rubik a inspirat o întreagă categorie de jocuri cunoscute sub denumirea de „puzzle-uri mecanice”. Toate sunt jocuri de perspicacitate și dintre acestea fac parte cuburile de diferite dimensiuni menționate mai sus, precum și alte forme geometrice: tetraedru, piramidă (Pyraminx), octaedru, dodecaedru sau icosaedru.

După 1984 popularitatea cubului a intrat în declin pentru aproape 20 de ani, până în 2003. Mediul online a readus în atenție conceptul Rubik și a fost creată Asociația Mondială a Cubului (World Cube Association), fondată de Ron van Bruchem, care reglementează toate competițiile cu jocuri de perspicacitate ce folosesc Rubik-uri. 

jocuri de logica 
Succesul cubului clasic a determinat apariția unor jocuri de logică mult mai complexe, realizate prin tehnologia unificată V-Cube. Abordarea multidimensională, materialele inovatoare și designul atractiv sunt argumentele pentru alegerea acestor jocuri de cuburi inteligente, cu modele pentru toate vârstele.
  

V-Cube 2 Clasic

V-Cube 2 Clasic

 
V-Cube 2 este un joc de perspicacitate care testează tehnica de potrivire a culorilor de pe fiecare față a cubului. Este recomandat pentru începători și se bazează pe strategii mai simple. 

V-Cube 2 este cel mai mic membru al familiei V-Cube, are fațete multicolore, cuprinde două straturi și permite rotiri fine. Cubul este foarte rezistent, conține 26 de cuburi mici, 8 dintre ele fiind colțurile cubului, iar celelalte formează o cruce solidă care asigură rotația lor independentă în jurul axei. 
 

 V-Cube 3 Bombat

 V-Cube 3 Bombat

Așa cum îi spune și numele, V-Cube 3 Bombat este un model de cub 3 x 3 x 3 cu forme rotunjite. Acestea conferă un aspect deosebit și o rotire ergonomică, care evidențiază  rapiditatea și îndemânarea în potrivirea culorilor.
V-Cube 3 Bombat este creat pe baza sistemului revoluționar V-Cube, are fațete multicolore, este rezistent și asigură rotații precise.
 

V-Cube 5

V-Cube 5

V-Cube 5 este format din 98 cuburi mai mici și o cruce solidă care asigură rotația lor independentă în jurul axei. V-Cube 5 se remarcă prin rotire fină și durabilitate, de aceea este folosit la concursuri, de către cei mai rapizi jucători.
Ajută la îmbunătățirea îndemânării și a concentrării, așa că se recomandă ca activitate recreativă la antrenamentele sportivilor și în perioadele de stres dinaintea examenelor.


Cub Puzzle Jelly Belly

Cub Puzzle Jelly Belly

Dacă te întrebi cum dezvolți memoria vizuală la copii, acest joc oferă o soluție eficientă și haioasă. Este vorba despre un cub 4 x 4 x 4 cu un design ce cuprinde tot felul de dulciuri. 

Cu bomboane și jeleuri, distracție și amuzament, cubul puzzle Jelly Belly antrenează într-un mod agreabil abilitățile de concentrare, gândirea logică, atenția la detalii. Culorile vesele și designul original aduc un plus de atractivitate acestei jucării inteligente.


IQ Booster - Cityscape

IQ Booster - Cityscape

Copiii învață să asambleze piese complexe cu seturi de construcție magnetice Magspace, se perfecționează cu jocuri de puzzle, iar gama IQ Booster completează gama de jucării educative. 

Cu IQ Booster - Cityscape, cei mici devin arhitecții unui nou oraș, iar construirea blocurilor și cartierelor reprezintă un adevărat test de logică. Astfel copiii își dezvoltă perspicacitatea, gândirea asociativă, spiritul de observație și orientarea în spațiu. Învață să ia decizii rapide și să planifice acțiuni pentru îndeplinirea unor obiective stabilite.

Există mai multe jocuri de acest tip, cu diverse teme: IQ Booster - Gravity Track, IQ Booster - Save Athena! și IQ Booster - Tetrace Star. Fiecare familie își poate alege modelul preferat, pentru o experiență în care joaca și învățarea se împletesc armonios.

barbat care rezolva un cub Rubik

Testele de logică reprezintă încercări pasionante la orice vârstă, de aceea sunt disponibile diferite jocuri de perspicacitate pentru adulți, ce antrenează mintea, relaxează, ajută la concentrare și la dezvoltarea gândirii analitice. 

Alege jocuri pentru copii, jocuri de familie și jocuri pentru adulți, ca să petreci timpul liber într-un mod inteligent, educativ și relaxant. În plus, ai satisfacția rezolvării unor probleme interesante de logică, matematică, gândire creativă.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!