Top 10 jocuri de strategie pe care nu trebuie să le ratezi

Top 10 jocuri de strategie pe care nu trebuie să le ratezi

Când te întâlnești cu prietenii la o seară de distracție, o idee bună este să încercați jocuri de societate pentru adulți, într-o confruntare amicală, plină de adrenalină și bună dispoziție. Iată care sunt avantajele acestor jocuri interesante și care este topul jocurilor de strategie:


De ce să încerci jocuri de strategie

Dacă simți nevoia ca în unele seri să te relaxezi și să te distanțezi de realitatea înconjurătoare, o poți face foarte ușor alegând un joc din familia jocuri de strategie, care sunt ideale pentru așa ceva. Orice jocuri de strategie alegi, ele antrenează intelectul, dar lasă corpul să se relaxeze, așa că sunt ideale dacă ai avut o zi obositoare. În plus, s-a dovedit că aceste jocuri reduc stresul și depresia. 

Atunci când petreci timp jucând un astfel de joc aflat în top jocuri societate,  înveți să-ți dezvolți gândirea astfel încât să ajungi la victorie. Provocările pe care le pune un astfel de joc amplifică reflexele, diminuează timpul de reacție la stimuli, cresc capacitățile de deducție și te ajută să te desprinzi pentru o vreme de realitate, reușind cu adevărat să te relaxezi.

Motivul pentru care jocurile de strategie sunt atât de căutate și apreciate de toată lumea este că ele se desfășoară în pași și au o finalitate, de aceea oferă jucătorilor satisfacția câștigului. Fie că sunt jocuri de jucat în grup sau jocuri în doi, aceste jocuri interactive adulți ajută la relaxare, la dezvoltarea gândirii logice și a spiritului de competiție.


Cele mai populare jocuri de strategie

Cele mai faine jocuri de strategie sunt cele care combină povești și personaje familiare și le dau o formă nouă, transformă scenariile cunoscute în jocuri distractive pentru adulți, astfel încât toată lumea să se simtă bine și să participe la întrecere: 


Game of Thrones: Tronul de Fier (RO)

Game of Thrones: Tronul de Fier (RO)

  • Descriere: Jocul Game of Thrones: Tronul de Fier este un joc de societate care îți deschide poarta spre atmosfera palpitantă a serialului HBO în care intriga, comploturile și trădarea sunt nelipsite. Fiecare jucător controlează una din marile Case din Westeros, Casa Baratheon, Casa Lannister, Casa Stark, Casa Targaryen și casa Tyrell, trimițând în confruntări epice personaje aparținând Casei sale și implicându-le în comploturi și intrigi fără egal. Înainte de a învăța cursul jocului se insistă pe explicarea și înțelegerea conceptelor de putere și influență. Jucătorii negociază, joacă la cacealma, aplică strategii diverse pentru a-și înfrânge dușmanii și pentru a revendica răsplata supremă: Tronul de Fier. În fiecare tură de joc, personaje consacrate, aparținând marilor case se înfruntă. Victorioșii acestor confruntări își extind influența, avansând spre câștigarea jocului. 
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 3-5, durata estimată de joc 45 minute, elemente și instrucțiuni în limba română,  vârsta recomandată: +18 ani. 


Pandemic (RO)

Pandemic (RO)

  • Descriere: Foarte popular în topul jocurilor de strategie și colaborative,  Pandemic grupează jucători în căutarea remediilor a patru viruși care atacă Pământul. Fiecare jucător este un specialist cu o putere diferită, iar misiunea echipei este să prevină o epidemie la nivel mondial, în timp ce tratează focare și caută antidoturi pentru fiecare dintre cele patru boli, înainte de a le scăpa din mână. Planșa arată Pământul cu unele centre foarte populate. Pe parcursul jocului se pot folosi patru acțiuni, veți călători prin lume, veți construi laboratoare, veți vindeca orașe și veți găsi remedii. Dacă găsiți remediile la toți cei patru viruși ați câștigat. Dacă veți avea prea multe explozii virale, dacă nu mai aveți posibilitatea să infectați un oraș cu un anumit virus sau nu mai sunt cărți de tras, ați pierdut.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-4, durata estimată de joc 45 minute, elemente și instrucțiuni în limba română,  vârsta recomandată: +8 ani. 

 


Ticket to Ride (RO)

Ticket to Ride (RO)

  • Descriere: un joc de strategie și de construcție ce continuă tradiția jocurilor de masă în formatul „Days of Wonder”, cu ilustrații și componente de înaltă calitate. Cu un design simplu și elegant, jocul Ticket to Ride poate fi învățat în mai puțin de 15 minute, oferind în același timp jucătorilor decizii strategice și tactice intense. Jucătorii colectează cărți cu diferite tipuri de vagoane de tren, pe care le folosesc apoi pentru a revendica rutele feroviare din America de Nord. Cu cât sunt mai lungi traseele, cu atât vor câștiga mai multe puncte. Puncte suplimentare pot veni din cărți-obiectiv care conectează orașe îndepărtate, dar și din obiectivul construirii celui mai lung traseu continuu.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-5, durata estimată de joc 30-45 minute, elemente și instrucțiuni în limba română,  vârsta recomandată: +8 ani. 


Citadele (RO)

Citadele (RO)

  • Descriere: un joc de mister și strategie, Citadele care te provoacă să obții titlul de jude, construind cea mai importantă cetate medievală, într-o atmosferă de epocă, cu o diversitate de intrigi și strategii. Componentele jocului sunt cărțile cu roluri, cărțile cu districte, banii și coroana din lemn care e indicatorul celui care începe runda. Jucătorii aleg câte un personaj, în secret. Tot farmecul jocului e în încercarea de a ghici ce personaje au ales ceilalţi jucători. Totul e să vă alegeţi un personaj care vă ajută să vă faceţi bine tura dar nici să nu vă expuneţi atacurilor celorlalți jucători, adică să încercați să păstrați secretă identitatea personajului ales. Scopul fiecăruia este să-și construiască cea mai valoroasă citadelă la sfârșitul jocului. Se acordă bonusuri pentru cel care construiește primul al optulea district și declanșează sfârșitul jocului, sau pentru cel care are districte de toate cele cinci tipuri.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-8, durata estimată de joc 30-45 minute, elemente și instrucțiuni în limba română,  vârsta recomandată: +10 ani. 

 

Atlandice (EN)

Atlandice (EN)

  • Descriere: Un alt exemplu de jocuri de strategie este Atlandice care combină mecanismul jocului de zaruri cu cel al explorării locațiilor de pe tabla de joc, într-o competiție contracronometru, în care jucătorii trebuie să salveze bogățiile legendarei insule Atlantida, înainte de a fi înghițite de ape. Ceasul de pe tabla de joc indică scurgerea timpului, iar Zonele de pe insulă sunt pline de resurse și de efecte speciale. Prin colectarea de Pietre prețioase de la Bijutieri, Cărți din Librării, Provizii din Hanuri, Unelte de la Ateliere și Arme la Fierării, jucătorii obțin puncte de victorie. În tura sa, fiecare jucător aruncă zarurile Porți pentru a deschide accesul la o anumită zonă, colectează o resursă aferentă și declanșează efecte, obținând un avantaj propriu sau distrugând planurile adversarilor. Jocul se încheie atunci când acul Ceasului ajunge pe ultimul spațiu, iar jucătorii își calculează punctajul. Jucătorul cu cele mai multe puncte de victorie este desemnat câștigător.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-4, durata estimată de joc 40 minute, elemente și instrucțiuni în limba engleză,  vârsta recomandată: +8 ani. 

 

Tekhenu: Obelisk of the Sun (EN)

Tekhenu: Obelisk of the Sun (EN)

  • Descriere: în topul jocurilor de strategie se află și acest joc mystery care pune la încercare gândirea logică și capacitatea de a construi strategii pentru a urma mișcările soarelui și a parcurge cele 6 secțiuni ale tablei de joc fără a-i supăra pe zeii egipteni Horus, Ra, Hathor, Bastet, Thoth și Osiris. Situl arheologic Karnak îi va pune la încercare pe jucători, iar cel mai abil dintre ei va pătrunde tainele hieroglifelor și o va întâlni pe marea zeiță Maat.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 1-4, durata estimată de joc 60-90 minute, elemente și instrucțiuni în limba engleză,  vârsta recomandată: +14 ani. 


Dicetopia (EN/FR/DE)

Dicetopia (EN/FR/DE)

  • Descriere: un joc de strategie alert și pasionant, în care jucătorii se aventurează în lumea interlopă, înfruntă corporații viclene și contrabandiști abili. Va câștiga cel care poate prelua controlul zonelor de influență din cartiere și va domina facțiunile în încercarea de a îndeplini misiunile dificile conform instrucțiunilor rezultate din aruncările de zaruri. 
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-4, durata estimată de joc 20-30 minute, elemente și instrucțiuni în limbile engleză, franceză, germană, vârsta recomandată: +14 ani. 


Vegas Showdown (EN)

Vegas Showdown (EN)

  • Descriere: sunt jocuri de societate amuzante, care combină strategia cu distracția, iar unul dintre aceste board games pentru vacanță este Vegas Showdown. Lumea strălucitoare a cazinourilor, cu mirajul câștigurilor la maratonul norocului, intrigi de culise și pasiuni periculoase, toate acestea se regăsesc într-un joc original, ce-i va face pe protagoniști să se simtă ca niște staruri de cinema.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 3-5, durata estimată de joc 75 minute, elemente și instrucțiuni în limba engleză,  vârsta recomandată: +12 ani. 


Star Trek Ascendancy (EN)

Star Trek Ascendancy (EN)

  • Descriere: în top jocuri de strategie un loc aparte îl ocupă scenariile preluate din francize de succes, fie că este vorba despre filme, cărți sau benzi desenate îndrăgite la orice vârstă. Un astfel de joc de familie este Star Trek Ascendancy, în care jucătorii explorează necunoscutul, întâlnesc civilizații ciudate și descoperă resurse valoroase, care-i ajută în încercarea de a câștiga supremația universului. Aventura spațială are loc la bordul unor nave imaginare, alături de Federație, Klingonieni sau Romulani. 
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 3, durata estimată de joc 180 minute, elemente și instrucțiuni în limba engleză,  vârsta recomandată: +14 ani. 


Risk - Assassin’s Creed (EN)

Risk - Assassin’s Creed (EN)

  • Descriere: Strategie și  curaj sunt aptitudinile necesare pentru Risk, un joc ce dezvoltă spiritul de echipă și se bazează pe eliberarea de teritorii, eliminare aadversarilor și cucerirea celor mai importante obiective strategice de pe tabla de joc. Designul jocului este foarte bun, așa că protagoniștii se vor distra ca la un adevărat film de acțiune, cu urmăriri, personaje misterioase și riscuri la tot pasul.
  • Detalii tehnice: număr de jucători: 2-5, durata estimată de joc 60 minute, elemente și instrucțiuni în limba engleză,  vârsta recomandată: +18 ani. 

Alege titlurile preferate din topul jocurilor de strategie, ca să petreci o seară de jocuri plină de adrenalină, distracție și bună dispoziție. Optează pentru board games cu toată familia și jocuri între prieteni. Bucurați-vă împreună de cele mai bune jocuri de societate, pentru că sunt o modalitate excelentă de petrecere a timpului liber: sunt relaxante, instructive, educative, ajută la antrenarea spiritului competitiv și la formarea gândirii strategice.
 

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!