Top 5 Strategii pentru a Câștiga Monopoly

Top 5 Strategii pentru a Câștiga Monopoly

Monopoly este un joc clasic și amuzant ce îți îmbunătățește abilitățile de gândire, de negociere și tranzacționare, numai bun de jucat împreună cu prietenii sau familia.

Pentru a câștiga la monopoly, trebuie să vă falimentați toți adversarii înainte ca aceștia să vă poată face același lucru. Cu toate că norocul este un factor important pentru câștig la Monopoly, este esențial ca prin deciziile pe care le luați de fiecare dată să vă măriți șansele de a învinge concurența.

Ce trebuie să stim pentru a câștiga la Monopoly

  • Să ai tot timpul acces la lichidități. Pe lângă achizițiile pe care le faci trebuie tot timpul să rămâi cu resurse financiare pentru a-ți putea achita datoriile și cheltuielile neprevăzute care pot apărea.
  • Ai răbdare. Nu te grăbi să cumperi tot ce îți iese în cale. Trebuie să ai un plan bine stabilit de la început și trebuie să-ți respecți strategia având răbdare până apar oportunitățile potrivite.
  • Concentrează-te pe fluxul de numerar. Cele mai bune investiții sunt cele care aduc câștig constant, asigurându-ți stabilitatea financiară pentru a putea continua activitatea investițională.
  • Nu toate activele valorează cât costă. Câștiga cei care investesc pe termen lung, iar deținerea de proprietăți este calea sigură spre succesul financiar. Ele trebuiesc evaluate înainte de achiziționare.
  • Învață să fii un bun vânzător și negociator. Să cumperi, să vinzi şi să negociezi, sunt abilități care îţi sunt de folos atât în viaţa financiară cât şi în viaţa personală şi profesională, dar și la joc.
  • Nu arăta milă. Dacă un jucător este în cădere încearcă să-l elimini. Norocul joacă un rol prea mare în Monopoly pentru a risca o revenire.

Strategii pentru a câștiga Monopoly

Monopoly este un joc al norocului, al strategiei și al abilităților. Nicio strategie nu vă va garanta câștigul, acesta este unul dintre motivele pentru care Monopoly este atât de interesant. Cea mai bună modalitate de a câștiga la Monopoly este de a avea o strategie și să rămâi la ea, fără să o schimbi în timpul jocului. Numele jocului te anunță să nu colaborezi, pentru că asta nu va funcționa niciodată. Scopul este de a vă falimenta oponenții prin deținerea celei mai valoroase combinații de pe tabla de joc.

  1. Cunoașteți șansele la joc

Află care sunt cele mai frecvente aruncări cu zarurile. Este bine să înveți din punct de vedere statistic ce probabilitate de a cădea în anumite spații ai, că sunt case speciale sau proprietăți. Zarul care cade cel mai frecvent este 7, deoarece are cele mai multe combinații cere pot ieși. 2 și 12 sunt zarurile cel mai puțin probabile. Din cele 40 de căsuțe ale unui tur, 28 sunt proprietăți. De cele mai multe ori, pentru un tur de tablă este nevoie să dai cu zarul de 5 sau 6 ori, fiind foarte posibil de a ajunge pe 4 din aceste căsuțe. Șansa unei duble este de 17%, adică este posibil să dați dublă cam la fiecare tură de tablă.

Fii atent care sunt proprietățile la care se ajunge mai des și la care cazi mai rar. Proprietățile de culoare mov închis sunt mai puțin frecvente decât cele portocalii, datorită apropierii de închisoare. Obținerea monopolului portocaliu vă oferă o mare posibilitate de câștig.

Căsuța care este cea mai frecventă vizitată este închisoarea, în timp ce proprietatea în care jucătorii nimeresc cu o frecvență mai mare este ultima proprietate pe roșu și gara de lângă ea. Un hotel pe ultima stradă roșie este echivalentul unei case pe ultima căsuță, cea albastru închis, cea de lux.

Există o probabilitate mai mare de a obține anumite cărți de la Chance sau Comunity Chest. Fiecare set standard cuprinde 16 cărți. Șansele unei cărți de la Chance să vă trimită în altă parte este ridicată, deoarece 10 din cele 16 fac acest lucru. În plus sunt 2 cărți „recompensă”, care vă dau bani, 2 cărți „penalizare”, una care reține bani de la proprietarii de clădiri și una care eliberează din închisoare. Cele mai multe cărți de la Comunity Chest, 9 din 16 vă oferă bani, trei cărți cer bani. Din celelalte cărți 2 te mută, una ia bani de la proprietarii clădirilor și una te scoate din închisoare.

2. Cumpără și construiește inteligent

Cumpără cât mai multe proprietăți cât mai devreme posibil. Cu cât ai mai multe proprietăți, cu atât se va obține mai mult venit, care va însemna să obții mai mulți bani de la adversari. Nu aștepta să strângi mai mulți bani sau să ajungi pe anumite străzi. Începe să cumperi orice proprietate unde ajungi și este liberă. Nu îți face griji că ai cheltuit prea mult, vei începe să câștigi bani după proprietăți. Încearcă să formezi monopol, cumpărând întreaga culoare. Blochează dacă poți pe cel sau cea care încearcă să facă un monopol. Nu este periculos pentru creerea monopolului un cartier cu 2 străzi a 2 proprietari. Utilizează avantajul pe care îl ai prin achiziția unei proprietăți dorite de un alt jucător, pentru a obține ceea ce vrei.

Când construiești pe proprietate ajungi cât mai repede posibil la 3 case. Chiria crește semnificativ de la 2 case la 3 case, chiar se dublează.

Dacă te afli pe proprietățile cu venituri reduse, construiește rapid 4 case, pentru a crea o penurie de clădiri, luând șansele altor jucători de a construi. 24 din 32 de case sau 6 din 12 hoteluri, ar putea fi legate de doar 6 proprietăți.

3. Strategia ipotecilor

Profită din plin de ipotecile pe care le poți face. Ipoteca îți permite să crești capitalul în momentele cruciale ale jocului. Reține că te costă mai mult ridicarea unei ipoteci de pe una dintre proprietăți, decât suma totală pe care ai primit-o la ipotecarea ei.

Ține cont că numai proprietățile trebuie ipotecate. Nu ipoteca o proprietate a unui cartier în care ai 2 sau mai multe proprietăți decât dacă este absolut necesar.

Dacă ai nevoie de bani ipotechează întâi proprietățile din cartierele mov închis și albastru deschis.

Deoarece nu poți colecta chiria pe o proprietate ipotecată, nu ipoteca proprietățile în care se nimerește foarte frecvent sau cu care se obțin chirii mai mari decât cele medii.

4. Strategia pentru căi ferate și utilități

De bază este cumpărarea căilor ferate și nu a utilităților. În general, spațiile feroviare sunt mai valoroase decât cele ale utilităților, care oferă puține investiții pe termen lung. Cu toate acestea, căile ferate sunt valoroase numai dacă le ai pe toate. Dacă le poți obține ușor sunt un bun ce poate fi cu ușurință o bază de plecare pentru o negociere.

Și utilitățile sunt plătite dublu dacă sunt împreună. Problema este că există doar 1 la 38 de șanse de a face bani cu achiziționarea unei utilități, ceea ce înseamnă că este recomandabil să investești în hoteluri și în alte proiecte de clădiri, deoarece la aceeași șansă acestea vor aduce mai mulți bani decât utilitățile.

5. Cum manageriem statul în închisoare

A sta sau a nu sta la închisoare este o situație din care poți avea de câștigat dacă știi ce vrei. În Monopoly, spre deosebire de viața reală, a sta în închisoare nu este întotdeauna un lucru rău.

În stadiul de început al jocului, când foarte multe străzi nu au proprietari, este foarte indicat să te miști mult și de aceea merită să plătești 50 $ pentru a ieși din închisoare, pentru a putea continua să cumperi proprietăți. Mai târziu în timpul jocului, când cele mai multe străzi au proprietari sau când proprietățile dintre închisoare și căsuța care te retrimite ca închisoare sunt dezvoltate, merită să pleci doar la dublă sau dacă pici pe o căsuță avantajoasă, pentru a nu plăti nimic altor jucători.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!