Top board games tip escape room: 7 recomandări

Top board games tip escape room: 7 recomandări

Ce este un escape room?

Un escape room reprzintă un concept nou de joc live, care presupune ca tu, împreună cu un grup de prieteni sau colegi să reușiți să evadați dintr-o cameră tematică. Jocurile de tip escape room sunt experiențe reale de evadare, care îmbină distracția cu logica și munca în echipă, în camere cu atmosferă și decoruri ce acaparează și te țin în suspans. 

Fiecare cameră are povestea ei, un set unic de puzzle-uri, jocuri de inteligență și ghicitori care te vor conduce prin rezultatele lor la marea evadare. Participanții sunt încuiați în camera tematică aleasă, în care se vor lăsa purtați de misterele descoperite și vor rezolva o serie de puzzle-uri și enigme pentru a putea evada.

Datorită succesului înregistrat, conceptul escape room a fost preluat în jocuri de societate cu  scenarii originale și ilustrații atractive.
 

Cine se poate juca jocuri tip escape room?

Jocurile tip escape room se află în top board games la orice vârstă, pentru că pot fi jucate atât de adulți, cât și de copii. Pentru a te distra la un joc din familia de jocuri escape room este nevoie doar de energie, atenție, logică, intuiție și spirit de echipă. 

Intră în atmosfera jocului și rezolvă toate misterele acestuia. Fiecare joc este are povestea proprie, iar puzzle-urile de indicii vor crea o întreagă aventură cu surprize la fiecare pas. Orice informație contează și orice enigmă trebuie rezolvată, pentru reușita evadării.
 

Board games tip escape room pe care să le încerci 

Mystery House (RO) - Joc Escape Room   

Mystery House este un joc cooperativ de explorare și rezolvare de enigme în timp real, într-un cadru 3D, bazat pe o aplicație de mobil. Jocul de bază include două aventuri, „Portret de familie” și „Stăpânul labirintului”. Este vorba despre o casă ce se mișcă misterios prin spațiu și timp și nimeni nu-și cunoaște destinația. Va trebui să fii suficient de curajos pentru a intra aici. Experimentează fiorul unui escape room în Mystery House: Aventuri la cutie, care oferă un amestec de tehnologie și tradiție. 

Ești închis în această casă, iar singura cale de ieșire este să rezolvi toate enigmele pe care le găsești înăuntru. Trebuie să cauți indicii în casă, care prezintă mai multe uși pe toate părțile. La începutul jocului, introduci cărți de enigmă în partea de sus a cutiei, iar aceste cărți vor spune o poveste pe măsură ce sunt dezvăluite și rezolvate în timpul jocului. O aplicație de mobil te conduce prin joc și înregistrează progresul echipei tale și timpul tău de joc. Jocul poate fi jucat de 2-5 jucători de + 14 ani și reprezintă unul dintre cele mai amuzante cadouri de Sărbători pentru familie, prieteni sau colegi.
 

Exit – Laboratorul Secret (RO)

Jucătorii trebuie să își folosească spiritul de echipă, creativitatea și puterile de deducție pentru a sparge coduri, a rezolva puzzle-uri, a colecta obiecte și a-și câștiga libertatea puțin câte puțin. În calitate de subiecți ai unui studiu medical, jucătorii s-au cazat într-un laborator, dar, în timp ce sunt în locul respectiv, nimeni altcineva nu pare să fie acolo și atunci realizează că ceva nu este în regulă. 

Dintr-o eprubetă încep să se ridice vapori și toți au senzație de amețeală. Când se trezesc, descoperă că ușa este blocată și nici o altă ieșire nu pare posibilă. Descoperiți o broșură și un disc ciudat, enigmatic, care par să ofere indicii despre cum să scapi din laborator. 

Este unul dintre cele mai amuzante jocuri amuzante de jucat în grup, reprezintă o experiență de dificultate 3,5 din 5 și poate fi jucat o singură dată pentru că pe parcurs veți îndoi, marca și rupe materialele de joc.
 

Escape Tales Card Game: The Awakening (EN) 

Este un joc de cărți de tipul jocuri escape room ce ne introduce într-o poveste captivantă, cu tematică supranaturală și cu un suspans specific filmelor thriller. Jucătorii își asumă rolul lui Sam, a cărui fiică este în comă de peste două luni și ai cărei medici încă nu pot explica cum s-a întâmplat acest lucru sau care a fost cauza. Potrivit lor, totul este în regulă cu fata; este sănătoasă și nu ar trebui să fie în această stare. Sam este disperat și caută răspunsuri oriunde poate, ceea ce duce la o întâlnire ciudată cu Mark. Fiul lui Mark a fost odată într-o situație similară, iar tatăl său a putut să-l ajute să se trezească. El ia oferit lui Sam o carte care să-l ghideze într-un ritual numit „Trezirea”. Sam este avertizat că acest ritual îl va transfera într-o altă dimensiune, unde ar trebui să-și găsească fiica și să înțeleagă care este cauza stării ei.

În cadrul jocului Escape Tales: The Awakening veți explora locații, veți rezolva puzzle-uri, veți interacționa cu diverse personaje și veți lua decizii dificile care vă vor influența traseul în joc. The Awakening se află în top board games, fiind unul dintre cele mai apreciate jocuri de societate pentru adulți, datorită inventivității scenariului și atmosferei pline de suspans.
 

Escape Tales Card Game: Low Memory (EN)

Acest joc de cărți din familia jocuri escape room conține 3 perspective diferite ale unei povești pe care trebuie să le descoperi în detaliu prin rezolvarea de puzzle-uri. Este anul 2060. Elizabeth își ia rămas bun de la soțul ei, care pleacă într-o călătorie de familie, iar Elizabeth îl va urma și ea de îndată ce își va termina proiectul de cercetare la care lucrează. După ce mașina soțului pornește la drum, ea se întoarce la lucru. În dimineața următoare, Elizabeth se trezește pe canapea, cu o durere puternică de cap, iar casa arată ca prădată de hoți. În ciuda eforturilor, Elizabeth nu reușește să își aducă aminte nimic din cele petrecute în seara precedentă. 

Jucătorii vor intra în poveștile a trei personaje și vor descoperi, pas cu pas, complotul care le leagă pe toate. Pe măsură ce progresați în aceste jocuri interactive de grup, veți putea afla elementele de legătura dintre cele trei perspective pentru a lua decizia potrivită la finalul jocului.
 

Cărți Escape – Soarta Londrei (RO)

Cărți Escape – Soarta Londrei este un joc cooperativ, inspirat de celebrele jocuri escape room și este perfect pentru fanii cu veleități de detectivi. Un grup de oameni este „prins” în interiorul unei camere pline de puzzle-uri și obiecte ciudate. Scopul jocului este de a rezolva puzzle-uri, de a înțelege complotul poveștii și de a folosi inteligent articolele furnizate pentru a ieși din cameră cât mai repede posibil. În acest titlu, o amenințare teribilă atârnă peste Londra, iar Coroana Angliei are nevoie de ajutor. 

Misiunea jucătorilor este să găsească patru dispozitive ascunse în locații secrete și să le dezactivezi înainte de miezul nopții. O singură greșeală și situația ar putea degenera rapid. Participanții la joc își vor folosi abilitățile de detectivi pentru a rezolva enigmele, ca să salveze situația în timp util.
 

Cărți Escape - Contracronometru

Este unul dintre cele mai populare jocuri de societate cu cărți și oferă provocarea unui escape room printr-un scenariu palpitant de evadare contracronometru dintr-un laborator plin de secrete și capcane.

Excentricul doctor Thymp prezintă un proiect științific și deodată apasă pe-un buton ce declanșează alarma, blochează ușile și stinge luminile, apoi dispare printr-o trapă secretă. Scopul jocului este ca participanții să reușească evadarea din laborator, pe baza indiciilor și regulilor înscrise pe cartonașe.

Poate fi jucat de 2-6 copii în vârstă de +12 ani, dar și de adulți, fiind o distracție alertă, ce aduce bună dispoziție și suspans. 
 

Escape Tales: Children of Wyrmwoods (EN)   

 Din categoria jocuri de evadare face parte și Escape Tales: Children of Wyrmwoods, disponibil în limba engleză și realizat pentru 1-4 jucători cu vârsta +16 ani.

Se află în top board games bazate pe aplicații mobile și conține povești sub formă de cartonașe, prin care se construiesc intrigi complicate, într-un oraș misterios și înconjurat de creaturi magice.

Jocul prezintă povestea stranie și complicată a unui tânăr ajuns din întâmplare în acest loc straniu, un nomad prins în universul mistic din ținutul Wyrmwoods, cu puteri misterioase și locuitori periculoși. Evoluția personajului se bazează pe deciziile judecătorilor, așa că protagoniștii vor avea parte de multe răsturnări de situație, explorări și enigme.

Încearcă aceste jocuri amuzante pentru adulți, care combină atmosfera misterioasă din scenariile de escape room cu buna dispoziție dată de jocurile de societate, ce strâng împreună toți membrii familiei și creează o atmosferă de petrecere atunci când se întâlnesc prietenii și colegii în timpul liber. Aflate în top board games din punct de vedere al originalității, jocurile de evadare reprezintă o opțiune excelentă de divertisment, pentru toate vârstele.

Suport clienti Luni - Vineri: 9:30 - 17:30

021.555.3304 hello@gameology.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!